מוס
במגדנאות, מוּס (מצרפתית: mousse) או קְצִיפָה[1] הוא סוג של קרם המוגש לרוב כקינוח. מוס עשוי לרוב מביצה וחלב או שמנת בשילוב של טעמים נוספים. כאשר מדובר בקינוח, הטעמים מתוקים ונפוצים שילובים של פירות או שוקולד במוס. כאשר מדובר במנות ראשונות או עיקריות, המוס נעשה בשילוב של מוצרי מזון אחרים כגון פירות (כגון אבוקדו) ואף בשרים או דגים, למשל מוס סלמון.
הכנת המוס מתבצעת על ידי הקצפת הביצים והשמנת בנפרד והוספתם יחד בהליך המכונה "קיפול" (בניגוד לערבוב). פעולה זו שומרת על מרקמו הקרמי והאוורירי של המוס.
לרוב מוס מוגש קר או בטמפרטורת חדר.
הידוע בסוגי המוס הוא מוס השוקולד, שהפך פופולרי בשנות ה-60 של המאה ה-20.
בשל השימוש בביצים לא מבושלות בהכנת המוס, הכנה לא זהירה או שמירת המוס בצורה לא נאותה יכולה להביא להרעלת מזון הנגרמת בשל חיידק הסלמונלה, לכן כדי למנוע זאת, במקרים רבים מפסטרים את הביצים המשמשים למוס.
ראו גם
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ספר לימוד בוויקיספר: מוס שוקולד |
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: מוס |
- מוס שוקולד, באתר ynet
- מוס שוקולד, באתר על השולחן
- קְצִיפָה, מוס- מאכלים לחג משנת תרע"ב (1912), באתר האקדמיה ללשון העברית, 23 באפריל 2017
- ירון שלו, סוד כמוס: מוס שוקולד אוורירי, באתר ynet, 25 בנובמבר 2015
- מוס, באתר אנציקלופדיה בריטניקה (באנגלית)
הערות שוליים
- ^ מילים טעימות, באתר האקדמיה ללשון העברית, 29 בינואר 2012
32029389מוס