מוייטה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מוייטה
Mollete
מאכלים
סוג לחם
מטבח מקסיקני
מוצא מקסיקומקסיקו מקסיקו
מרכיבים עיקריים קמח, מים, מלח

מוייטהספרדית: Mollete) הוא לחם העשוי מקמח חיטה ונפוץ במטבח המקסיקני והספרדי.[1]

למוייטה לרוב צורה עגולה והוא ידוע כלחם רך המוגש כארוחת בוקר במקסיקו וספרד.

ללחם גרסאות שונות ומלבד הגרסה הבסיסית, ישנן גרסאות נוספות בהן השכבה העליונה מכילה סלט, גבינה, חביתה, אבוקדו או שוקולד.[2][3]

במקסיקו, המונח מתייחס למאכל כאל סוג של טורטיה המוגשת עם שעועית שחורה מרוסקת, גבינה מותכת ורוטב סלסה, גוואקמולי או בשר.[4]

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מוייטה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Patrick, Molletes -- Mexican Bean and Cheese Sandwiches, Mexican Please, ‏April 12 2024 (באנגלית)
  2. ^ Maggie Unzueta, Molletes Dulces, Mamá Maggie's Kitchen, ‏June 21 2021 (באנגלית)
  3. ^ Mely Martínez, Sweet Molletes Recipe | Molletes Dulces | Mexican Recipes, Mexico In My Kitchen, ‏September 1 2016 (באנגלית)
  4. ^ Caroline's Cooking, Mexican molletes, Caroline's Cooking, ‏March 28 2022 (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

מוייטה40074292Q549980