מאפים וינאיים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מאפים וינאיים
Pâtisseries viennoises

מאפים וינאייםצרפתית (במקוצר): Viennoiseries; מילולית: "דברים בסגנון וינאי") הם מאפים מהמטבח הצרפתי.

מאפיינים

המאפים הוינאיים עשויים מבצק שמרים בהתפחה באופן דומה ללחם, או מבצק עלים, אך עם מרכיבים נוספים (במיוחד ביצים, חמאה, חלב, שמנת מתוקה/קצפת וסוכר), שמעניקים להם אופי עשיר ומתוק יותר שמתקרב לזה של מאפי מגדנאות.[1] הבצק הוא לרוב בצק רבדים שהוא הכנה קולינרית המורכבת משכבות רבות דקות של בצק המופרדות על ידי חמאה או שומן מוצק אחר, המיוצר על ידי קיפול ורידוד חוזרים ונשנים של הבצק (סוג בצק עלים). מאפים וינאיים נאכלים בדרך כלל בארוחת הבוקר או כחטיפים.

סוגים

הדוגמאות למאפים וינאיים כוללות קרואסונים; לחם וינאי והמקבילה הצרפתית שלו, pain viennois, מעוצבים לרוב לבגטים; בריוש; שבלול צימוקים או שוקולטין; שוקטים; מאפי דניש; שושו; וקיפולית תפוח עץ (chausson aux pommes) ועוד.

היסטוריה

הפופולריות של מאפים בסגנון וינאי בצרפת החלה עם ה-Boulangerie Viennoise, שנפתחה על ידי אוגוסט זאנג (אנ') האוסטרי ב-1839. השימוש הראשון בביטוי pâtisseries viennoises (מאפים וינאיים) הופיע ב-1877 בספרו של הסופר הצרפתי אלפונס דודה, Le Nabab.[2] עם זאת, השימוש בבצק עלים הגיע מאוחר יותר וזו שיטה שהיא צרפתית, לא וינאית.[3]

גלריה

לקריאה נוספת

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מאפים וינאיים בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "Viennoiserie". Trésor de la langue française informatisé (בצרפתית). ATILF - CNRS & Université de Lorraine. 1994.
  2. ^ "Viennois, -oise (definition)". Centre National de Ressources Textuelles et Lexicales. נבדק ב-19 ביוני 2011. {{cite web}}: (עזרה)
  3. ^ Chevallier, Jim; August Zang and the French Croissant: How Viennoiserie Came to France. Chez Jim Books
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

38425364מאפים וינאיים