שושו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שושו
Xuixo

שוּשוּקטלאנית: Xuixo או Xuxu; בספרדית: Susu) הוא מאפה מסוג המאפים הווינאיים מהעיר ז'ירונה בקטלוניה, ספרד. זהו מאפה גלילי מטוגן בשמן עמוק מצופה סוכר וממולא בקרמה קטלנה.[1] [2]

נהוג לאכול את המאפה לארוחת בוקר או לשעת תה, הוא זוכה לכבוד כ-Producte de la Terra (תוצרת הארץ) על ידי משרד החקלאות, החוואות והדיג של ז'נרליטט דה קטלוניה.[1]

שושו חתוך פתוח

ההנחה היא שמקורו של מאפה זה בשנות ה-20 של ג'ירונה בקונדיטוריה שהייתה בבעלותה של אמילי פואיג ברחוב קורט ריאל. קונדיטוריה צרפתית הציגה לפואיג הכנת מאפה במילוי קרם וזה נתן לה את ההשראה ליצור את השושו.

המאפה פופולרי מאוד לא רק בג'ירונה, אלא התקבל גם באזורים שמסביב וניתן למצוא אותו גם בטרגונה, קאסטיון דה לה פלאנה ובוולנסיה.

במחצית השנייה של המאה ה-20 זה היה אחד המוצרים המבוקשים ביותר ב-Xurreries (קונדיטוריות בקטלאנית, בספרדית: churrerías) וכיום הוא ממוסחר על ידי מותג ממתקים שמוכר אותם לא כמו הרגילים אלא עם ציפוי שוקולד.


תהלוכת שוּשוּ הפופולרית

הקרן "Fundació Oncolliga Girona" וממשלת ג'ירונה מארגנים את התהלוכה הפופולרית Marxa del Xuixo. זוהי תהלוכה בה משתתפת כל המשפחה ומטיילת ברחובות ג'ירונה כדי לגלות את הסביבה הטבעית של העיר. לאחר ההליכה המשתתפים מקבלים שושו שהוכן על ידי מועצת הקונדיטורים של ג'ירונה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא שושו בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 "Girona 'xuixo'". gastroteca.cat. נבדק ב-19 ביוני 2016. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ Brannigan, Ann Marie (6 בנובמבר 2014). "Traditional Catalan desserts and sweets: eat like a local in Barcelona". runnerbeantours.com. נבדק ב-20 ביוני 2016. {{cite web}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0