מאפיית ודש
שגיאות פרמטריות בתבנית:חברה מסחרית
שימוש בפרמטרים מיושנים [ אנשי מפתח ]
נתונים כלליים | |
---|---|
סוג | חברה פרטית |
מייסדים | לוי ודש |
תקופת הפעילות | 1940–הווה (כ־84 שנים) |
חברת אם | מאפיית ברמן |
משרד ראשי | החרושת 19, רמת השרון |
בעלות | מאפיית ברמן (100%) |
ענפי תעשייה | מזון |
מוצרים עיקריים | לחם, לחמניות, בלילות ופירורים לציפוי |
אנשי מפתח | קובי ודש |
עובדים | 300 |
מאפיית ודש היא מאפייה ברמת השרון הפועלת מאז 1940. מאז 2001 המאפייה בבעלות קבוצת ברמן, בעליה של מאפיית ברמן הירושלמית.
היסטוריה
המאפייה הוקמה ב-1940 על ידי לוי ודש, שעלה לארץ ישראל שנה קודם לכן מבודפשט. הוא הקים בתחילה מאפייה קטנה בשכונת התקווה בתל אביב, ומכר את הלחם שאפה בעגלה רתומה לסוס, עמה הסתובב ברחבי העיר. ב-1949 העתיק ודש את המאפייה לרמת השרון, והיא סיפקה את כל תצרוכת הלחם של המושבה באותם ימים - כמאתיים כיכרות לחם ביום. קצב הייצור של המאפייה עלה בהדרגה ולכן ב-1977 העתיק ודש את המפעל פעם נוספת לשטח גדול יותר באזור התעשייה ברמת השרון, שם המאפייה נמצאת כיום. היא החלה לספק לחם גם לערים נוספות כמו הרצליה ופתח תקווה, ובסופו של דבר התפשטה לכל רחבי הארץ, והייתה לאחת המאפיות הגדולות בישראל, למעשה השלישית בגודלה אחרי מאפיות אנג'ל ומאפיית ברמן. בשנת 1991 הלך לעולמו לוי ודש והשאיר את המאפייה בידיו של בנו קובי (יעקב) ולאחר מכן האב העביר לנכדו אמיר ודש.
בשנת 2001 נרכשה המאפייה בידי קבוצת ברמן, בעליה של מאפיית ברמן, שהפכה בשל כך למאפייה השנייה בגודלה בישראל. על אף רכישתה, המשיכה מאפיית ודש לשמור על מותג נפרד, המשמש את מכירת מוצריה השונים. לאחר המכירה פנה אמיר למגזר הפרטי ופתח מאפייה קטנה משלו בשם "ג'ייקובס" על שם אביו.
כיום
בקבוצת מאפיות ברמן/ודש מועסקים כ-300 עובדים. במאפייה מספר קווי ייצור אוטומטיים שבכל אחד מהם מיוצרים כ-3,000 לחמים בשעה. לצד ההפצה הסיטונאית, מפעילה המאפייה גם חנות מפעל בה נמכרים מוצריה.
מאפיית ודש עוסקת גם בייצור מערכות ציפוי, בלילות ופירורים לתעשיית הבשר והדגים, תוצרת אשר נמכרת בארץ ובחו"ל.
קישורים חיצוניים
- אתר האינטרנט הרשמי של מאפיית ודש
23287226מאפיית ודש