ליקר ביצים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מכל וכוסות ליקר ביצים

ליקר ביצים או אג נוגאנגלית: Eggnog או egg nog) הוא משקה המבוסס על חלב וביצים. משקה זה מוגש באופן מסורתי בארצות הברית וקנדה בחג המולד, חג ההודיה או בראש השנה האזרחית. המשקה עשוי מחלב, שמנת, סוכר, ביצים מוקצפות ומתובל באגוז מוסקט וליקר אלכוהולי כגון רום, ברנדי או ויסקי.

למשקה יש גרסה ללא אלכוהול.

היסטוריה

מקורו של המשקה אינו ברור ויש הסוברים שהוא התפתחות של הפוסט - משקה חלב מימי הביניים. גם מקור שמו של המשקה אינו ברור. ייתכן שהמילה "נוג" מקורה באנגלית תיכונה (middle English) שמשמעה שיכר, שלו נוספו ביצים ("אג"). משקה זה הוגש חם, והיה משקה של בני האצולה בלבד. מרכיביו היקרים מנעו מתושבי הכפרים לשתות אותו, ואילו בערים לא היה לפשוטי העם חלב, ורק האריסטוקרטיה יכלה להשיגו. במאה ה-17 נהגו לערבב את החלב והביצים המוקצפות ביין מדירה או בשרי. בראשית המאה ה-19 הגיע המשקה לארצות הברית, שם, בשל המסים על הברנדי והיין, נעשה שימוש ברום מהקריביים. עד מהרה הפך המשקה למשקה חג פופולרי בארצות הברית.

החל משנות ה-60 של המאה ה-20 החלה להימכר גרסה מסחרית של המשקה הכוללת אלכוהול, או גרסה בלא אלכוהול. בתקופה זו החלו להגיש את המשקה קר.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ליקר ביצים בוויקישיתוף


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0