לזנקי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
לזנקי
łazanki
лазанкі
skryliai
לזנקי, די גדול בסטנדרטים פולניים, עם שמנת חמוצה
מאכלים
סוג פסטה
מוצא פולין

לזנקיבלרוסית: лазанкі; בפולנית: łazanki; בליטאית: skryliai) היא סוג של פסטה מהמטבח הבלארוסי, מהמטבח הליטאי ומהמטבח הפולני.

מאפיינים

המאכל מורכב מחיטה, שיפון או כוסמת שלשים לבצק, מרדדים אותו דק וחותכים למשולשים או למלבנים. אלה מבושלים, מסוננים, ונאכלים עם שומן חזיר מומס או שמן צמחי ולעיתים קרובות גם שמנת חמוצה.[1] בפולין נהוג לערבב אותם עם כרוב מטוגן או עם כרוב חמוץ וחתיכות קטנות של נקניק, בשר ו/או פטריות.

היסטוריה

לזנקי הגיע לאיחוד הפולני-ליטאי באמצע המאה ה-16 כאשר בונה ספורצה, אשתו האיטלקייה של המלך זיגמונט הראשון, מלך פולין, שהביאה לפולין מטבח איטלקי גבוה. בהתאם לכך, השם łazanki / лазанкі מזכיר את הלזניה האיטלקית, השם לסוג של פסטה בצורת מלבנים גדולים ושטוחים. לזנקי הדומה לגרסאות מיני של לזניה, שמותיהם הפולניים והבלארוסיים הם קטנטנים בצורתם ("לזניה קטנה"). בניגוד לרוב המנות האיטלקיות באזורים אלה של אירופה, הלזנקי שרדו עד המאה ה-21, אם כי ההיסטוריה הארוכה והתרבותית של המנה נשכחה במידה רבה.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא לזנקי בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "Dishes of Belarusian cuisine: lesanki". Belarus.by.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

לזנקי39712137Q2632589