קרוזט דה סבואה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
שגיאה ביצירת תמונה ממוזערת: | |
קרוזט דה סבואה (בצרפתית: Crozets de Savoie) היא פסטה שטוחה, קטנה בצורת ריבוע, שיוצרה במקור באזור סבואה בדרום מזרח צרפת.
מאפיינים
קרוזטים הוכנו באופן מסורתי בבית על ידי עקרות בית שהשתמשו בכוסמת או בחיטה או לפעמים גם וגם. פסטה זו משמשת בעיקר להכנת שתי מנות אזוריות, ה־croziflette (גרסה של טרטיפלט) ו-crozets עם דיוט (סוג מנה בשרית עם ירקות).[1] [2]
היסטוריה
השם קרוזט מגיע מהמילה הפרנקו-פרובנסלית croé שפירושה מעט.[3]
ראו גם
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ "Crozets - Morznet.com".
- ^ Caro (28 בפברואר 2013). "Crozets – A Savoie Pasta".
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ Les mots pour dire la Savoie: et demain, j'aurai autre chose à vous raconter. La Fontaine de Siloë. 1 בינואר 2006. ISBN 9782842063153 – via Google Books.
{{cite book}}
: (עזרה)
37691197קרוזט דה סבואה