קרוזט דה סבואה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קרוזט דה סבואה
Crozets de Savoie

קרוזט דה סבואהצרפתית: Crozets de Savoie) היא פסטה שטוחה, קטנה בצורת ריבוע, שיוצרה במקור באזור סבואה בדרום מזרח צרפת.

מאפיינים

קרוזטים הוכנו באופן מסורתי בבית על ידי עקרות בית שהשתמשו בכוסמת או בחיטה או לפעמים גם וגם. פסטה זו משמשת בעיקר להכנת שתי מנות אזוריות, ה־croziflette (גרסה של טרטיפלט) ו-crozets עם דיוט (סוג מנה בשרית עם ירקות).[1] [2]

היסטוריה

השם קרוזט מגיע מהמילה הפרנקו-פרובנסלית croé שפירושה מעט.[3]

ראו גם

Diots aux Crozets

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קרוזט דה סבואה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "Crozets - Morznet.com".
  2. ^ Caro (28 בפברואר 2013). "Crozets – A Savoie Pasta". {{cite web}}: (עזרה)
  3. ^ Les mots pour dire la Savoie: et demain, j'aurai autre chose à vous raconter. La Fontaine de Siloë. 1 בינואר 2006. ISBN 9782842063153 – via Google Books. {{cite book}}: (עזרה)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37691197קרוזט דה סבואה