כופתאות כבד

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
כופתאות כבד
Leberknödel
Leberknoedelsuppe.jpg
כופתת כבד במרק בקר

כופתאות כבדגרמנית: Leberknödel) הוא מאכל מסורתי לצד מאכלים גרמניים,[1] אוסטריים וצ'כיים.

מאפיינים

לברקנדל עשוי בדרך כלל מכבד בקר, אם כי באזור פלטינט (בגרמנית: Pfalz) הגרמני משתמשים בבשר חזיר כחלופה. הבשר נטחן ומעורבב עם לחם, ביצים, פטרוזיליה ותבלינים שונים, לרוב אגוז מוסקט או מיורן. באוסטריה גם טחול מעורבב לעיתים קרובות עם הכבד ביחס של 1/3.

הכנה

בעזרת 2 כפות לחות יוצרים מהבלילה כופתאות ומבשלים במרק בקר או מטגנים בשומן. בשל עקביותם הרופפת יותר, הכופתאות המבושלות מיועדות לאכילה כטריות לאחר ההכנה, אם כי הגרסה המטוגנת פחות מתכלה במקצת בגלל הקרום שנוצר בטיגון.

בפאלץ, לברקנדל מוגשים לעיתים קרובות עם כרוב כבוש ומחית תפוחי אדמה. בבוואריה ובאוסטריה, הם מוגשים בדרך כלל במרק שנקרא Leberknödelsuppe (מרק כופתאות כבד).

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא כופתאות כבד בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "Bayrische Leberknoedelsuppe (Bavarian Liver D".
Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0