אטליז

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אטליז בטורונטו, בתחילת המאה העשרים

אטליז הוא חנות המשמשת למכירת בשר. בנוסף למכירת הבשר משמש האטליז גם לעיבוד מסוים של הבשר, כך שיתאים לצורכי הקונים, כגון פירוקו של העוף או הבהמה ליחידות קטנות, יישון הבשר וכדומה. העובד באטליז קרוי קצב.

מקור המילה ביוונית "קטליז"[1] ובלשון המשנה "נמכרין באטליז ונשחטין באטליז".[2]

מאפיין מרכזי של אטליז המוּכּר ליהודים הוא שאלת כשרותו של האטליז. אטליז כשר מציין זאת באופן בולט על השלט שבחזיתו, ומציג את תעודת הכשרות שניתנה לו. רבים מהאטליזים בישראל שאינם כשרים מציינים זאת על השלט שבחזיתם, אף שעל פי החוק אין חובה לעשות כן. בזמן האחרון אנשים מכנים את האטליז בשם "קצביה". טעות זו מופיעה בעיקר ברשתות השיווק.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

ערך זה הוא קצרמר בנושא כלכלה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.