יענקי קניבסקי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף יענקי קנייבסקי)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יעקב ישראל (יענקי) קניבסקי
עם סבו הרב חיים קניבסקי
עם סבו הרב חיים קניבסקי
לידה 1990 (גיל: 34 בערך)
ה'תשנ"א
עיסוק משמשו של סבו הרב חיים קניבסקי
מפלגה דגל התורה
השקפה דתית חרדית ליטאית

יענקי (יעקב ישראל) קניבסקי הוא נכדו של רבי חיים קניבסקי. החל משנת 2016 ועד לפטירת הרב קנייבסקי בשנת 2022, שימש כמשמשו.

ביוגרפיה

נולד בשנת ה'תש"ן לרב יצחק שאול קניבסקי בנו הצעיר של רבי חיים קניבסקי. אמו היא בתו של הרב בנימין קורלנסקי (חתנו של רבי מיכל יהודה ליפקוביץ). נקרא על שם סבו ה"קהילות יעקב".

בישיבה קטנה למד בישיבת פוניבז' לצעירים, ובישיבה גדולה למד בישיבת כנסת-יצחק חדרה, בשנת תש"ע נישא לבתו של הרב יחיאל קרליבך מנהל תלמוד-תורה באר-יהושע בבני ברק, לאחר נישואיו התגורר בעיר בני-ברק ולמד בכולל יששכר באהליך.

בשנת ה'תשע"ב לאחר פטירת אשת הרב, הרבנית קניבסקי עבר אביו הרב יצחק שאול קניבסקי להתגורר בבית רבי חיים, והנכדים החלו לשהות ליד הרב בכל שעות היום בכדי לשמשו. מאז החל יענקי לשמש את סבו באופן קבוע, ומשנת ה'תשע"ו שימש כעוזרו האישי ומנהל ביתו, עד לפטירתו בט"ו באדר ב' ה'תשפ"ב.   החל מחורף ה'תש"פ החל במסירת שיעור דף היומי מדי ערב בבית סבו בקומת הגלריה.

פעילות ציבורית

יענקי נתפס כמשפיע על תהליכים בפוליטיקה החרדית בפרט ועל הפוליטיקה הישראלית בכלל[1]. בשנת 2018 נבחר על ידי האתר ביזנעס למקום השמיני ברשימת 54 "המשפיעים" על הכלכלה החרדית בשל היותו האחראי ליידע את סבו בנעשה בציבור החרדי[2]. בסוף 2019 נבחר על ידי העתון הכלכלי דה מרקר למקום ה-78 ברשימת 100 האנשים המשפיעים ביותר[3][4].

במהלך המחלוקת בציבור הליטאי, תקפו אנשי הפלג הירושלמי את יענקי, בטענה כי הוא מטעה את סבו. טענות אלו נדחו בידי הרב דוד כהן שאמר בנאום כי גם אם היו מטעים את גדולי ישראל, הם לא היו טועים וזאת על פי דברי הגאון מווילנא על הפסוק ”קסם על שפתי מלך” (משלי טז י) שם מבאר הגאון ”והענין, מאן מלכי רבנן, אף שיטעו לפי השאלה מכל מקום במשפט לא ימעל פיו, כלומר בדין עצמו לא יטעו”[5]. בהמשך אף פורסם סרטון בו נראה הרב שלום בער סורוצקין נשיא מוסדות עטרת שלמה כשהוא מדבר עם הרב חיים קניבסקי על כך שישנם אברכים בכולל שבנשיאותו הטוענים שהרב אינו מעורב בנעשה בציבור הליטאי בתגובה ענה לו "כבר היה לעולמים בזמן קורח ועדתו"[6].

קישורים חיצונים

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0