מרק קיבה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מרק קיבה (בבולגרית: Шкембе чорба - שקמבה צ'ורבה, בטורקית: İşkembe - אישקמבה, ברומנית: ciorbă de burtă - צ'ורבה דה בורטה) הוא מרק המבוסס על קיבת בקר מהמטבח הבולגרי ומטבחי מדינות אחרות בבלקן, המטבח הרומני והמטבח הטורקי. המרק אסור לאכילה על פי ההלכה.
המרק כולל גם חלב ושמן חמניות ומתובל בשום, חומץ או מיץ לימון ופלפלת צ'ילי. ברומניה קיימת גרסה נוספת של המרק, ciorbă de ciocănele, בה במקום הקיבה משתמשים ברגלי חזיר. בגרסה היוונית משתמשים לעיתים בשוק עגל, מתבלים בחומץ יין אדום ומסמיכים את המרק באמצעות אבגולמונו.
בבולגריה יש המחשיבים אותו כמעדן לאומי בעוד אחרים רואים בו מאכל נחות או מאכל עניים. מרק קיבה נחשב בפולקלור כמרפא לחמרמורת ונאכל בבוקר שלמחרת ליל השתכרות.
קישורים חיצוניים