הום פרייז

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הום פרייז
Home fries
מאכלים
מטבח מטבח אמריקאי, המטבח הבריטי, מטבח גרמני, המטבח הקנדי (אנ')
אופן הגשה פושר, חם
מרכיבים עיקריים תפוחי אדמה, שמן צמחי או חמאה

הום פרייז (בתעתיק לעברית), "Home fries" (ארצות הברית, קנדה), ובגרמניה נקרא "Bratkartoffeln". הום פרייז הוא תבשיל נפוץ, בסיסי וקל להכנה העשוי מתפוחי אדמה מבושלים הנחתכים כפרוסות, קוביות או עיגולים. לעיתים ההום פרייז מבושל בטיגון במחבת או אפייה בתנור. בארצות הברית הוא מוגש לעיתים כתחליף להאש בראונס.

בצפון אמריקה, הום פרייז פופולרי כתוספת לארוחות בוקר.[1] בישראל הוא נמכר במסעדות כמנת פתיחה או כתוספת.

אופן הגשה

הום פרייז מוגש לרוב עם בצל, שום, ירקות, תבלינים, רוטב צ'ילי מתוק או חריף ועוד. להכנת ההום פרייז ניתן להשתמש בשמן צמחי או בחמאה. את ההום פרייז אפשר להכין עם תפוחי אדמה מקולפים או שאינם מקולפים.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. The Oxford companion to American food and drink, Oxford : Oxford University Press, 2007, מסת"ב 978-0-19-530796-2
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

הום פרייז40666541Q550874