דניאל מונטרסקו
תרומות עיקריות | |
---|---|
חקר ערים המעורבות בישראל, חקר היחסים הבין-אתניים במרחב העירוני |
דניאל מונטרסקו (נולד ביפו ב-1971) הוא פרופסור חבר באנתרופולוגיה אורבנית במחלקה לסוציולוגיה לאנתרופולוגיה חברתית באוניברסיטה המרכז-אירופית (CEU) בודפשט ווינה, פרופסור אורח באוניברסיטת קיוטו ועמית במכון ללימודים מתקדמים במרסיי.
ביוגרפיה
דניאל, בוגר בית הספר הצרפתי ביפו קולג' דה פרר ובעל תואר מוסמך בהצטיינות יתרה מטעם התוכנית הבינתחומית לתלמידים מצטיינים והחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת תל אביב.
את לימודי הדוקטורט השלים באוניברסיטת שיקגו (2005) נושא הדיסרטציה: "יחסיות מרחבית: מרחב עירוני ויחסים אתניים בערים מעורבות - יהודים ערבים- 2004-1948". בעזרת מלגת מארי קירי לבתר דוקטורט שימש כעמית מחקר במכון האוניברסיטאי האירופי בפירנצה EUI(אנ'). מונטרסקו היה פרופסור אורח בבית הספר ללימודים גבוהים במדעי החברה, פריז, צרפת ובטכניון בישראל, במחלקה לאדריכלות ולתכנון ערים. מ 2005 מלמד מונטרסקו באוניברסיטה המרכז אירופית ובין השאר, מתמקד בקורסים כ"ערים במזרח התיכון", "אנתרופולוגיה של הגבריות" ואחרים. מחקריו של מונטרסקו על "ערים מעורבות בישראל", על יחסים בין אתניים ומרחב עירוני הם חלק ממחקר גדול יותר על זהות, חברתיות ועל יחסים בין המינים בערים ים תיכוניות. בפרויקטים קודמים בחן מונטרסקו את הגבריות הערבית וקיבץ סיפורי חיים יפואיים.
במהלך עבודתו המקצועית זכה למענקים והצטיינויות רבים, מגופים שונים בישראל ומחוצה לה.
בשנת 2011 פרסם יחד עם חיים חזן את הספר "עיר בין ערביים: לאומיות מזדקנת ביפו", העוסק בקשר בין לאומיות לבין סיפורי זקנים של ערבים ויהודים, תוצר של מחקר משותף שערכו ביפו. הטענה המרכזית המועלת בספר היא שככל שמצוקות הזיקנה גדלות, כך הולכת ופוחתת המצוקה הלאומית והדבקות בשיח הלאומי גם בקרב היהודים וגם בקרב הערבים[1].
מונטרסקו, בשיתוף עם קבוצה גדולה של כותבים, מנהל בלוג בעיתון "הארץ" בשם "עיר שסועה לה יחדיו" שנסמך על חייו ומחקריו ביפו[2]. בשנת 2020 פרסם ספר באותו השם, בו הוא בוחן את מקומם של הפוליטיקה, הכלכלה, האמנות וחיי הלילה בעיר[3].
החל משנת 2019, חוקר מונטרסקו את תנועת התחייה היהודית בערי מרכז אירופה כבודפשט, ברלין וקרקוב נוכח "משבר הפליטים". כמו כן חוקר את תולדות תרבויות היין באזורי גבול באירופה: הונגריה, סלובקיה, אוסטריה ואיטליה ובין ישראל לפלסטין וכל זאת לפי עקרון הטרואר[4].
מאות מאמריו של מונטרסקו פורסמו ומפורסמים בכתבי עת מובילים בשלל שפות: עברית, אנגלית, ערבית, צרפתית ואיטלקית שבהן הוא שולט.
חיים אישיים
דניאל נשוי ואב לשלושה.
קישורים חיצוניים
- פרופיל באתר האוניברסיטה המרכז-אירופית
- מהחצר האחורית של תל אביב לפנינת נדל"ן, יוטיוב, 6.9.2015
- הארץ, "עיר שסועה לה יחדיו" מאת דניאל מונטרסקו: פרק לקריאה, באתר הארץ, 18 בספטמבר 2020
- דניאל מונטרסקו ויעל שמריהו ישורון, החברוניזציה של יפו, באתר הארץ, 29 באפריל 2021
הערות שוליים
- ^ עמיה ליבליך, עיר בין ערביים: בעקבות גיבורי יפו המרתקים, באתר הארץ, 21 בדצמבר 2011
- ^ הבלוג "עיר שסועה לה יחדיו" באתר הארץ
- ^ ורד לי, "עיר שסועה לה יחדיו": מסע בין גבולות ההיסטוריה, התרבות והשפה של יפו, באתר הארץ, 16 בספטמבר 2020
- ^ Daniel Monterescu Awarded Three-Year Research Grant by the Gerda Henkel Foundation, The Central European University, December 13, 2019 (באנגלית)
שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה
שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ] דניאל מונטרסקו33054118