דומיניק קרן
לידה |
7 באפריל 1965 (גיל: 59)![]() |
---|---|
סגנון בישול | צרפתי |
מסעדות | Atelier Crenn |
דומיניק קרן (בצרפתית: Dominique Crenn; נולדה ב-7 באפריל 1965) היא שפית צרפתייה. נכון לשנת 2016, הייתה השפית היחידה בארצות הברית שזכתה בשלושה כוכבי מישלן עבור מסעדתה Atelier Crenn (אנ') שבסן פרנסיסקו. קרן השתתפה במספר תוכניות טלוויזיה ברשת Food Network ובפלטפורמות נוספות.
ביוגרפיה וחיים מוקדמים
קרן נולדה ב-7 באפריל 1965 בסן-ז'רמן-אן-לה שבצרפת. בגיל 18 חודשים אומצה על ידי זוג מורסאי.[1] היא בילתה את חופשות הקיץ בחוות המשפחה שבברטאן.[2] אמה, שהייתה בשלנית בעלת טעם הרפתקני, חשפה אותה למטבחים מגוונים כמו הודי, סיני, יפני ווייטנאמי במסעדות בפריז.[3] אביה, פוליטיקאי, לקח אותה לעיתים קרובות למסעדות יוקרה זוכות כוכבי מישלן בליווי מבקר מסעדות שהיה חברו.[1]
השפעות החוויות בחוות המשפחה, הבישול של אמה, והביקורים במסעדות יוקרה עיצבו את טעמה הקולינרי. קרן בחרה לעזוב את סצנת המטבח הצרפתית הגברית-בעיקרה ופנתה ללימודי תואר ראשון בכלכלה ותואר שני במנהל עסקים בינלאומי.[1]
קריירה
בסוף שנות ה-80 עברה קרן לארצות הברית, שם החלה את דרכה בסן פרנסיסקו. משרתה הראשונה הייתה במסעדת Stars בניהולו של השף המפורסם ג'רמיה טאוור. לאחר מכן עבדה במסעדות נוספות, כולל Campton Place ו-2223 Market. בשנת 1998, מונתה לשפית ראשית במסעדת מלון אינטרקונטיננטל בג'קרטה, אינדונזיה, שם הייתה השפית הראשית הראשונה במדינה. עם זאת, בשל מהומות אזרחיות, נאלצה לעזוב את אינדונזיה.[1]
עם חזרתה לארצות הברית, עבדה כשפית ראשית במועדון מנהטן בלוס אנג'לס ולאחר מכן במסעדת Abode בסנטה מוניקה. בשנת 2008 הצטרפה למסעדת Luce בסן פרנסיסקו, שם זכתה בכוכב מישלן הראשון שלה בשנת 2009 ושוב בשנת 2010.[1]
ב-2011 פתחה קרן את מסעדת Atelier Crenn. המסעדה זכתה לשני כוכבי מישלן, מה שהפך את קרן לשפית הראשונה בארצות הברית שזכתה בהישג זה. בשנת 2018 הוענק למסעדה כוכב המישלן השלישי שלה. לצד מסעדה זו, פתחה קרן את Petit Crenn בשנת 2015 ואת Bar Crenn בשנת 2018, שזכה לכוכב מישלן בשנה הראשונה לפעילותו.
קרן השתתפה בתחרויות ובתוכניות בישול, בהן Iron Chef America ו-Chef’s Table של נטפליקס. בשנת 2021 שימשה יועצת לסרט הקולנוע "התפריט", וב-2022 הופיעה בתוכנית Iron Chef: Quest for an Iron Legend. ב-2024 נבחרה לאחת מ-100 האנשים המשפיעים בעולם על ידי מגזין טיים.[4]
פילוסופיה קולינרית
קרן מתייחסת למנותיה כ"פואטיקה קולינרית". מסעדת Atelier Crenn מתוארת כמשלבת ויזואליות, מרקמים ורעיונות חדשניים שזוכים להערכה רבה בעולם. קרן ידועה ביחסה החיובי לצוותה ובכך שהיא נמנעת מהתנהגות קיצונית שאפיינה בעבר מטבחים מקצועיים. היא נוהגת לברך את אורחי המסעדה באופן אישי.
קישורים חיצוניים
דומיניק קרן, ברשת החברתית אקס (טוויטר)
דומיניק קרן, ברשת החברתית אינסטגרם
הערות שוליים
- ^ 1.0 1.1 1.2 1.3 1.4 "Dominique Crenn. La meilleure Chef au monde est bretonne !". Le Télégramme (בצרפתית). 30 באפריל 2016.
{{cite web}}
: (עזרה) - ↑ Current biography yearbook 2015. New York: H.W. Wilson. 2015. pp. 121–123. ISBN 9781619257078. OCLC 934533200.
- ↑ Jung, Carolyn (5 ביולי 2009). "Dominique Crenn of Luce". San Francisco Chronicle. נבדק ב-6 בדצמבר 2016.
{{cite news}}
: (עזרה) - ↑ Madrigal-Yankowski, Nico (19 באפריל 2024). "Time's top 100 list includes a San Francisco chef". SFGATE.
{{cite news}}
: (עזרה)
דומיניק קרן40366054Q27959694