גרשון גליל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

גרשון גליל הוא פרופסור מן המניין בחוג לתולדות ישראל ומקרא באוניברסיטת חיפה, ולשעבר ראש המחלקה להיסטוריה של עם ישראל באוניברסיטה. פרסם למעלה מ-150 מאמרים וספרים בעברית ובאנגלית על המקרא ועל ההיסטוריה של עם ישראל והמזרח הקדום.

ביוגרפיה

גרשון גליל למד באוניברסיטה העברית בירושלים וקיבל שם תואר דוקטור ב-1983.[1] התזה שלו, הכרונולוגיה של מלכי ישראל ויהודה,[2] מציעה כרונולוגיה חלופית למלכי ישראל ויהודה, כנגד כרונולוגיות מסורתיות יותר, כפי שהוצעו על ידי ויליאם פוקסוול אולברייט ועל ידי אדווין ר' תילה (Edwin R. Thiele). התזה פורסמה בהוצאת בריל ב-1996.

שימש ראש החוג להיסטוריה של עם ישראל באוניברסיטת חיפה; ראש תוכנית המ"א "המקרא ועולמו" וראש תוכנית המצטיינים "רוח הכרמל" המשותפת לפקולטאות לחינוך ומדעי הרוח באוניברסיטת חיפה. היה גם העורך והמרכז של סדרת "עולם התנ"ך", פירוש מדעי למקרא ב-24 כרכים.

פרסומים

קובץ:God love story.jpg
כריכת ספרו God's Love Story

מחקריו של גליל עוסקים בהיסטוריה ובתרבות של המזרח הקרוב, ובכללם:

  • Galil, Gershon (1 בינואר 1996). The Chronology of the Kings of Israel and Judah. BRILL. ISBN 90-04-10611-1. {{cite book}}: (עזרה)
  • Galil, Gershon (22 ביוני 2007). The Lower Stratum Families in the Neo-Assyrian Period. BRILL. ISBN 978-90-474-2818-3. {{cite book}}: (עזרה)
  • Galil, Gershon (2022). Gods love story (באנגלית). Zaphon. ISBN 978-3-96327-178-6.
  • Studies in Historical Geography and Biblical Historiography presented to Zecharia Kallai (with M. Weinfeld, Brill, 2000);
  • Homeland and Exile: Biblical and Ancient Near Eastern Studies in Honour of Bustenay Oded (with M. Geller and A. Millard, Brill, 2009).

תיארוך מלכות בית דוד

לטענתו, ממצאים שנמצאו בחורבת קייאפה תואמים את הנכתב בתנ"ך על ממלכתם החזקה של דוד ושלמה באיזור יהודה[3].

בשנת 2022 פרסם בפייסבוק פענוח של כתובות מימי חזקיהו מלך יהודה, התואמות את ההיסטוריוגרפיה המקראית של תקופת חזקיהו, כולל חציבת נקבת השילוח ובריכת השילוח, ומלחמתו בפלשתים[4].

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים


P vip.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא אישים ובנושא תנ"ך. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0