חמאה מזוקקת

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
חמאה מזוקקת
חמאה מזוקקת לאחר קירור
חמאה מזוקקת לאחר קירור
חמאה מזוקקת לאחר קירור

חמאה מזוקקת היא סוג שמן בישול, שמופק מחמאה ומכיל פחות מוצקי חלב, חלבונים וסוכר חלב, ביחס לחמאה רגילה. החמאה המזוקקת היא שומן מן החי הניתן לשימור למשך זמן ללא צורך בקירור.

חמאה מזוקקת מצויה במטבחים רבים בעולם. במטבח התימני, המרוקאי, ובמזרח התיכון, נקראת חמאה זו סאמנה. במטבח האתיופי, חמאה זו נקראת ניטֵר קיבֵה. במטבח ההודי חמאה זו נקראת גהי.

כדי להכין חמאה מזוקקת מתיכים חמאה רגילה בלי להביאה לרתיחה, מסירים את הקצף הנוצר מעל פני הנוזל, ומקררים אותו. החמאה נפרדת לחומר צלול וחומר עכור. החומר הצלול הוא השומן, ואילו העכור הוא שאריות מוצקי חלב. חמאה מזוקקת עמידה יותר לחום מחמאה רגילה, וניתכת ב-24 מעלות צלזיוס.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא חמאה מזוקקת בוויקישיתוף


ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32714315חמאה מזוקקת