בלומה אודס רונקין

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית אמן ריקה. בלומה אודס-רונקין (14 בנובמבר 19122007) הייתה ציירת ישראלית.

ביוגרפיה

נולדה בפלונגיאן, האימפריה הרוסית (כיום ליטא), אחותה של הפסלת זהבה אודס-שטרן. עלתה ארצה ב-1935 והצטרפה לקיבוץ כפר מסריק. נישאה ליצחק רונקין, שהיה עורך עיתון "על המשמר" ונולדו להם בן (עמנואל רונקין) ובת (ענת רונקין-נשרי). שני ילדיה ציירו, ובכמה הזדמנויות אף הציגו אתה ביחד. בארץ נחשפה אודס-רונקין במיוחד לנוף הנגב הסלעי ואהבה גם את הסלעים ואת הצמחייה של הגליל.

אמנות

במסגרת סמינרים שונים של אגודת הציירים של הקיבוץ המאוחד למדה ציור אצל מרדכי ארדון, מרסל ינקו, צבי מאירוביץ ויוחנן סימון. השתלמה גם זמן קצר בבצלאל אצל מרדכי ארדון, לאחר מכן השתלמה בצרפת בגרנד שומייר (Académie de la Grand Chaumière), וכן באנגליה ובאיטליה. כמו כן השתלמה אצל ד"ר אויגן קולב בקורס למורים לציור. החל משנת 1948 הייתה חברה באגודת הציירים, ותערוכת היחיד הראשונה שלה נערכה ב-1959 בגלריה דוגית בתל אביב. אך את התערוכות העיקריות החלה להציג בשנות השישים, הן בתערוכות יחיד נוספות והן בתערוכות קבוצתיות רבות, בגלריות ובמוזיאונים שונים בארץ ובחו"ל.

היא ציירה בשמן, בצבעי אקריליק, בגירי פנדה ובצבעי מים. סגנון ציורה היה מופשט ואקספרסיוניסטי, כפי שניתן לראות בציור "חמסין בהרים", 1957. עבודותיה נמצאות באוספים רבים של המוזיאונים הגדולים בארץ.

בשנת 1967 נהרג בנה עמנואל[1] בקרב על קלע וזעורה במלחמת ששת הימים, ולאחר מכן עקרה המשפחה לתל אביב. ב-1968 התקיימה תערוכה לזכרו ב מוזיאון תל אביבבית דיזנגוף). לאחר מותו הקדישה את כל חייה לזכרו ולהנצחתו, ואפילו במודעות האבל שפורסמו לאחר מותה צוין תחת שמה כי היא "אמו של הצייר עמנואל רונקין".

תערוכות

  • 1958, תערוכת העשור לישראל, מוזיאון בצלאל, ירושלים; במוזיאון לאמנות חדשה, חיפה; במוזיאון תל אביב.
  • 1959 תערוכת "האדם באמנות הישראלית", מוזיאון לאמנות חדשה, חיפה. ותערוכת המופשט הראשונה, תל אביב.
  • 1964 תערוכה בינלאומית, מונקו.
  • 1967 תערוכת "ירושלים בעיני אמנים ישראליים", מוזיאון ישראל, ירושלים.

השתתפה בקביעות בתערוכות של אגודת הציירים והפסלים בתל אביב ובחיפה.

תערוכות יחיד

  • 1959, גלריה דוגית
  • 1963 גלריה צ'מרינסקי
  • 1966, גלריה רינה, ירושלים

פרסים

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0