בירת חג המולד

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

בירת חג המולד היא בירה עונתית (אנ') שמיוצרת במיוחד לצריכה בחג המולד. בירות חג המולד הן בירות כבדות והן במרבית המקרים מכילות מגוון מרכיבים כגוון קינמון, קליפת תפוז, ציפורן ועוד שלל רכיבים[1].

היסטוריה

בשנת 1926, השיקה Brouwerij Artois את בירת 'סטלה' כבירה לחג המולד, על שם כוכב חג המולד, (פירושה המילה 'סטלה' בלטינית הוא כוכב). הוא נמכר לראשונה בעונת החורף, ובסופו של דבר היא נמכרה כל השנה, כאשר היצוא לשוק האירופי הרחב החל משנת 1930. הייצור הופסק לתקופה בה הפסיקה Brouwerij Artois את פעילותה במהלך מלחמת העולם השנייה.

בירות חג המולד של מותג הבירה הדני, טובורג ה- "JULEBRYG" משווקת במהדורה מוגבלת למשך 10 שבועות בלבד בכל שנה. הבירה המיוחדת הושקה לראשונה בנובמבר 1981, ומאז מושקת בכל שנה ביום השישי הראשון של נובמבר, שזכה לכינוי J-Day, במסגרת יום ההשקה החגיגי של הבירה מתלבשים עובדי המבשלה בדנמרק בחליפות של מביא המתנות הנוצרי "סנטה קלאוס" והיו מבלים את מרבית שעות היום במשאיות וכרכרות בירה ברחבי הערים המרכזיות בדנמרק.

הערות שוליים

  1. ^ גלי וולוצקי, חדשות האלכוהול: תופסים טרמפ, באתר כלכליסט, 11 בדצמבר 2013
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32986325בירת חג המולד