איקרה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
איקרה עם מלפפון, עגבנייה וזיתים

איקרה Icră היא סלט העשוי ברובו מביצי דגים, ואופייני למטבח הבלקני.

את האיקרה מכינים מביצי דגים בתוספת פירורי לחם, שמן, חומץ ובצל המעובדים לממרח חלק.

איקרה ביתית היא בצבע לבן אפרפר או ורוד (תלוי בצבע ביצי הדגים). זו התעשייתית מולבנת לצבע לבן צח או שמוסף לה צבע מאכל ליצירת צבע ורדרד.

איקרה מוגשת קרה כמנת פתיחה ומשמשת גם למילוי כריכים.

ביוון נקראת האיקרה טרמוסלטה.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.