אווז רוס

מתוך המכלול
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
אווז רוס
Anser rossii -California, USA-8a.jpg
מיון מדעי
ממלכה בעלי חיים
מערכה מיתרניים
מחלקה עופות
סדרה אווזאים
משפחה ברווזיים
סוג אווז לבן
מין אווז רוס
שם מדעי
Chen rossii
תחום תפוצה
Anser rossii map.svg
Anser rossii

אווז רוס (שם מדעי: Chen rossii) הוא מין של אווז החי ברחבי צפון אמריקה מקנדה עד מקסיקו. הוא דומה מאוד לאווז השלג הגדול ממנו אך חי באותו אזור. בעבר הוא שוייך לסוג אווז.

תיאור

אווז רוס הוא הקטן בסוג אווז לבן ואחד מהאווזים הקטנים ביותר. אורכו 53-66 ס"מ ומשקלו 1.6-1.8 ק"ג. הוא בעל נוצות לבנות על גופו ומקורו מאוד קצר וכן קצוות כנפיו שחורות. מעט פרטים בעלי מראה אפור יותר בצבעם ולחלק מקור כהה.

אווזים אלה חיים בצפון אמריקה מצפון קנדה ונודדים דרומה בחורף עד לדרום ארצות הברית כמו בניו מקסיקו וחלקם אף הגיעו לצפון מקסיקו. מספר מועט של אווזים יחידים חצו את האוקיינוס האטלנטי למערב אירופה ובכמה מדינות כמו בהולנד או בריטניה מספר אווזים קטן התקבע באגמים ובשדות.

האווזים חיים בלהקות ענקיות הנודדות יחדיו לאתרי הרבייה בדרום ונודדים גם עם אווזי ברנטה. הם חיים בזוגות ומטילים את קינם בסמוך למים. שני בני הזוג מטפלים באפרוחים ושומרים עליהם מטורפים כמו שחפים, עורבנין, ראקונים, סמורים ונחשים. הבוגרים עלולם להיטרף גם על ידי זאבים, שועלים, דובים, גיריות, פומות ושונרים אך בעיקר מעופות דורסים כמו העיטם.

הם עצמם רועים באדמות המרעה ובטונדרה ואוכלים עשב וחרקים.

קישורים חיצוניים

להקת אווזי רוס עפים בארצות הברית

הערות שוליים

סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רישיון cc-by-sa 3.0