אבסולוט וודקה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אבסולוט
Logo-absolut.svg
אחוז אלכוהול 40
יצרן פרנו ריקאר (Pernod Ricard)
מוצא שוודיהשוודיה שוודיה
מועד הכנה ראשוני 1879
צבע שקוף
טעם

ללא, לימון, תפוז, אשכולית, מנדרינה, מנגו, אגס,

דומדמנית, מפולפל, וניל

אבסולוטשוודית: Absolut Vodka) היא וודקה שוודית על בסיס חיטה המיוצרת מאז שנת 1879 ומכילה 40 אחוז אלכוהול. במקור יוצרה על ידי לארס אולסון סמית' וכיום שייך המותג לחברה הצרפתית Pernod Ricard.

בשנת 1979 החליטה לצאת החברה אל מחוץ לגבולות שוודיה וצפון אירופה ולהיכנס לשוק האמריקאי, באחד ממסעי הפרסום הבולטים ביותר שנערכו מעולם והתבסס בעיקר על מודעות ופוסטרים שבהם שולב הבקבוק של אבסולוט (בקבוק בעל צורה בנאלית) בסביבות מגוונות, תחת הססמה "הכל יכול להיות אבסולוט".

כיום אבסולוט היא אחת ממותגי הוודקה הנמכרים ביותר בעולם.

מאז שיוצרה לראשונה ועד היום מיוצרת אבסולוט וודקה באותה שיטה בדיוק.

דמות המותג

לאורך השנים הרבתה אבסולוט וודקה בשיתופי פעולה יצירתיים עם אמנים חשובים ומעצבי אופנה, שעיצבו עבורה מודעות. ביניהם אנדי וורהול, קית' הרינג, ז'אן מישל בסקיאט, ולואיז בורז'ואה. הקולנוען ספייק לי השיק עם החברה בקבוק מיוחד ב"טעם ברוקלין". שיתוף פעולה מרכזי נוסף הוא עם הקולנוען ספייק ג'ונז, שהפיק יחד עם המותג את "I'm here", סרט בן 30 דקות.

אבסולוט בלנק

יצירותיו של ניר הוד בפרויקט אבסולוט בלנק

בשנת 2011 השיקה אבסולוט פלטפורמה חדשה בשם "ABSOLUT BLANK". "אבסולוט בלנק הוא ניסיון של אבסולוט, להקים תנועה יצירתית עולמית ולשמש כזרז לאמנות צעירה וחדשנית. האמנים המשתתפים, ציירים, פסלים, אמני הדפס, קולנוענים ואמנים דיגיטליים, נתבקשו ליטול בקבוק ריק של וודקה אבסולוט ולצקת לתוכו תוכן מקורי. בין היצירות אפשר למצוא את מיצגי האור של UVA, קולאז'ים של מריו וגנר, עבודות של המעצב הגרפי רוברט מארס, עבודה של צמד האמניות Good Wives and Warriors וציורים של דייב קינסי. מארק המילטון, מנהל השיווק העולמי בחברת אבסולוט, הגדיר את הפלטפורמה כניסיון להפוך "את הבקבוק האיקוני של החברה לקנבס ריק, שמשמש השראה לאמנים ברחבי העולם למלא אותו ביצירותיהם".

אבסולוט בלנק בישראל

כדי לממש את הקונספציה הבינלאומית בישראל, בחרה אבסולוט וודקה לשתף פעולה עם האמן ניר הוד. הוד עיצב במיוחד עבור אבסולוט 5 בקבוקים. לדברי ניר הוד, "זו חוויה ליצור עבור מותג כמו אבסולוט, חברה שבמשך עשרות שנים הייתה חלוצה בהבנתה את השילוב בין אמנות למסחריות. במהלך השנים בהן אני יוצר תמיד היה לי חשוב למתוח את השיח האמנותי ואת האמנות הלאה, אל התרבות הרחבה, ולהפוך לחלק ממנה. אני מאמין שזה משרת את האמנות ואת כוחה והופך אותה לנחשקת. זהו כבוד בשבילי ליצור עבור מותג כמו אבסולוט, שאירח אמנים מדהימים כמו אנדי וורהול, לואיז בורז'ואה ואד רושה".[1]

אבסולוט בטעמים

אבסולוט וודקה במגוון טעמים

אבסולוט במותגים

  • אבסולוט תווית כחולה - וודקה רגילה (40% אלכוהול) [שנת ייצור-1879].
  • אבסולוט תווית אדומה - וודקה רגילה (50% אלכוהול).
  • אבסולוט לוול - וודקה סופר פרימיום, מותג היוקרה של אבסולוט (40% אלכוהול), [שנת ייצור-2004].
  • אבסולוט בלינג בלינג - וודקה רגילה (40% אלכוהול) בגרסה מוגבלת שיצאה לכבוד סילבסטר 2007, ההבדל היחיד היא עטיפת הבקבוק מושכת העין בצבע זהב. האריזה מכילה בקבוק אבסולוט בנפח 1 ליטר.
  • אבסולוט דיסקו - וודקה רגילה (40% אלכוהול) בגרסה מוגבלת שיצאה לכבוד סילבסטר 2008, ההבדל היחיד היא עטיפת הבקבוק מושכת העין, אשר מורכבת מ 1000 ריבועי מראות שיוצרים "כדור דיסקו". האריזה מכילה בקבוק אבסולוט בנפח 1 ליטר.

אבסולוט "נשף מסכות"-וודקה רגילה (40% אלכוהול) בגרסה מוגבלת שיצאה לכבוד סילבסטר 2009 והבקובוק עטוף במין מסכה אדומה ונוצצת.

  • אבסולוט ניו אורלינס - וודקה בטעם מנגו ופלפל שחור (40% אלכוהול) הוודקה הושקה לראשונה באוגוסט 2007 ולטענת החברה 100% מהרווחים יוקדשו לטובת חמישה מפעלי שיקום באזור העיר והמפרץ.
  • אבסולוט 100 - וודקה רגילה (50% אלכוהול) [שנת ייצור-2007]. הבקבוק מעוצב בגווני שחור-אטום, כרום ואפור.

אבסולוט RTD

כמו הרבה חברות גדולות גם כן אבסולוט הוציאה לשוק את משקאות ה- Ready To Drink, שהם משקאות קלילים שמעורבבים בסודה ורמת האלכוהול שלהם לא עולה בדרך כלל על 6%. סדרת משקאות ה RTD של אבסולוט נקראת "אבסולוט קאט" (Absolut cut).

  • אבסולוט קאט תווית כחולה - משקה בטעם וודקה וציטרוס עדין.
  • אבסולוט קאט תווית כתומה - משקה בטעם מנדרינה וקיווי.
  • אבסולוט קאט תווית ירוקה - משקה בטעם תפוח ירוק וליים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אבסולוט וודקה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ חגית פלג-רותם, ‏אבסולוט ניר הוד, באתר גלובס, 30 באוגוסט 2011
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0