Lactobacillus acidophilus
יש לערוך ערך זה. הסיבה היא: מאז נוצר הערך בשנת 2006 הריהו בנוי במתכונת של קידום מכירות למוצרים המכילים את החידק. נעדר מן הערך דיון בסיכונים ותופעות לוואי של שימוש במוצרים אלה המפורטים בויקיפדיות זרות.
| ||
יש לערוך ערך זה. הסיבה היא: מאז נוצר הערך בשנת 2006 הריהו בנוי במתכונת של קידום מכירות למוצרים המכילים את החידק. נעדר מן הערך דיון בסיכונים ותופעות לוואי של שימוש במוצרים אלה המפורטים בויקיפדיות זרות. |
Lactobacillus acidophilus | |
---|---|
מיון מדעי | |
על־ממלכה: | חיידקים אמיתיים |
מערכה: | Firmicutes |
מחלקה: | Bacilli |
סדרה: | Lactobacillales |
משפחה: | Lactobacillaceae |
סוג: | Lactobacillus |
מין: | L. acidophilus |
שם מדעי | |
Lactobacillus acidophilus |
Lactobacillus acidophilus או אצידופולוס הוא מין נפוץ של חיידקים ידידותיים המבצעים תסיסה הומולקטית, שבה מותסס סוכר לחומצה לקטית. חיידקים אלו מצויים באופן טבעי במערכת העיכול, ועמידים לאנזימים מעכלים ול-pH נמוך. תנאי הגידול המועדפים עליהם הם pH נמוך (מתחת ל-5.0), וטמפרטורה של כ-37°C.
לחלק מהזנים של האצידופלוס תכונות פרוביוטיות, וחיידקים כאלו מוספים לתוספי מזון ולמוצרי חלב מוחמצים כגון יוגורט וגם להכנת תחליפים טבעוניים. החיידקים מסייעים לתפקוד תקין של מערכת העיכול, משפרים את פעילות המעי הגס ומחזקים את המערכת החיסונית.
אנטיביוטיקה הנלקחת דרך הפה עשויה לפגוע גם בחיידקים ידידותיים, ובפרט בחיידקי אצידופלוס. מסיבה זו ניתנת לעיתים המלצה לצרוך L. acidophilus כדי לשקם את פלורת המעי.
חיידקי הלקטובצילוס נמצאים גם בנרתיק האישה, שם הם מפרישים לקטט שמסייע לשמור על pH נמוך שרוב הפטריות והחיידקים לא מסוגלים לעמוד בו.