תפוח הפילים
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
![]() | |
---|---|
![]() | |
מיון מדעי | |
ממלכה: | צמחים |
מערכה: | בעלי פרחים |
מחלקה: | דו-פסיגיים |
סדרה: | סבוננאים |
משפחה: | פיגמיים |
מין: | תפוח הפילים |
שם מדעי | |
![]() |
תפוח הפילים (שם מדעי: Limonia acidissima), הוא מין של עץ פרי נשיר במשפחת הפיגמיים מוצאו מהודו.
תיאור
עץ תפוח הפילים גדל לגובה 9 מטרים, קליפתו מחוספסת והענפים מעוטרים בקוצים. העלים קטנים וצבעם ירוק כהה ובעת הלבלוב העלים בצבע אדום כהה. הפריחה באשכולות צהובים ואדומים. הפרי בגודל רימון בצבע חום עם קליפה קשה בקוטר 1-2 סנטימטר נדרש שימוש בפטיש או אבן כדי לפצח את הקליפה ציפת הפרי מתוקה רכה בצבע חום ובעלת זרעים לבנים קטנים.[1][2]
תפוצה
מקורו של פרי הפילים מהודו אך הוא נפוץ גם בסרי לנקה, פקיסטן, בנגלדש, תאילנד, אינדונזיה, ואזורים שונים בהודו סין.

שימושים
פרי הפילים נאכל טרי משמש להכנת משקאות וגלידות. הזרעים מכילים חומצות שומן בלתי רוויות. גזע העץ משמש בבניה ופיסול.
ערך תזונתי ל-100 גרם | |
מים | 74 ג' |
---|---|
חלבונים | 8 ג' |
פחמימות | 7.45 ג' |
שומן | 1.45 ג' |
כולסטרול | 0 מ"ג |
ברזל | 0.07 מ"ג |
סידן | 0.17 מ"ג |
זרחן | 0.08 מ"ג |
מקור: |
ערך תזונתי ל-100 גרם | |
מים | 4 ג' |
---|---|
חלבונים | 26.18 ג' |
פחמימות | 35.49 ג' |
שומן | 27 ג' |
כולסטרול | 0 מ"ג |
ברזל | 0.03 מ"ג |
סידן | 1.58 מ"ג |
זרחן | 1.43 מ"ג |
מקור: |
קישורים חיצוניים
- תפוח הפילים, באתר ITIS (באנגלית)
- תפוח הפילים, באתר NCBI (באנגלית)
- תפוח הפילים, באתר האנציקלופדיה של החיים (באנגלית)
- תפוח הפילים, באתר Tropicos (באנגלית)
- תפוח הפילים, באתר GBIF (באנגלית)
- תפוח הפילים, באתר The Plant List (באנגלית)
- תפוח הפילים, באתר IPNI (באנגלית)
הערות שוליים
שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה
שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ] תפוח הפילים28079149