תפוח הפילים
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
תפוח הפילים | |
---|---|
תפוח הפילים | |
מיון מדעי | |
ממלכה: | צמחים |
מערכה: | בעלי פרחים |
מחלקה: | דו-פסיגיים |
סדרה: | סבוננאים |
משפחה: | פיגמיים |
מין: | תפוח הפילים |
שם מדעי | |
Limonia acidissima |
תפוח הפילים (שם מדעי: Limonia acidissima), הוא מין של עץ פרי נשיר במשפחת הפיגמיים מוצאו מהודו.
תיאור
עץ תפוח הפילים גדל לגובה 9 מטרים, קליפתו מחוספסת והענפים מעוטרים בקוצים. העלים קטנים וצבעם ירוק כהה ובעת הלבלוב העלים בצבע אדום כהה. הפריחה באשכולות צהובים ואדומים. הפרי בגודל רימון בצבע חום עם קליפה קשה בקוטר 1-2 סנטימטר נדרש שימוש בפטיש או אבן כדי לפצח את הקליפה ציפת הפרי מתוקה רכה בצבע חום ובעלת זרעים לבנים קטנים.[1][2]
תפוצה
מקורו של פרי הפילים מהודו אך הוא נפוץ גם בסרי לנקה, פקיסטן, בנגלדש, תאילנד, אינדונזיה, ואזורים שונים בהודו סין.
שימושים
פרי הפילים נאכל טרי משמש להכנת משקאות וגלידות. הזרעים מכילים חומצות שומן בלתי רוויות. גזע העץ משמש בבניה ופיסול.
ערך תזונתי ל-100 גרם | |
מים | 74 ג' |
---|---|
חלבונים | 8 ג' |
פחמימות | 7.45 ג' |
שומן | 1.45 ג' |
כולסטרול | 0 מ"ג |
ברזל | 0.07 מ"ג |
סידן | 0.17 מ"ג |
זרחן | 0.08 מ"ג |
מקור: |
ערך תזונתי ל-100 גרם | |
מים | 4 ג' |
---|---|
חלבונים | 26.18 ג' |
פחמימות | 35.49 ג' |
שומן | 27 ג' |
כולסטרול | 0 מ"ג |
ברזל | 0.03 מ"ג |
סידן | 1.58 מ"ג |
זרחן | 1.43 מ"ג |
מקור: |
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
28079149תפוח הפילים