שטרויזל
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
שטרויזל (מגרמנית: Streusel) הוא ציפוי פירורים המקובל באפייה ומגדנאות שמקורו בגרמניה.
מרכיביו הבסיסיים של השטרויזל הם חמאה, קמח וסוכר. למתכון הבסיסי מקובל להוסיף תבלינים כמו קינמון או וניל, קקאו, לימון או אגוזים. בשטרויזל נהוג לצפות מאפינס, לחמים, פאיים ועוגות. בתחילה מעורבבים סוכר וחמאה רכה במעבד מזון. לאחר מכן מעורבב הקמח לתוך הבלילה עד להיווצרות פירורים ואלה מפוזרים על המאפה לפני אפייתו או במהלכה.
ראו גם
קישורים חיצוניים
- ynet, לא משאירים פירור: טארט אפרסקים בציפוי שטרויזל, באתר ynet, 17 באוגוסט 2008
שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה
שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ] שטרויזל20367436