שבח שטרן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שבח שטרן
לידה 23 באפריל 1951 (גיל: 73)
צפת, ישראלישראל ישראל
השכלה תואר ראשון בפיזיקה מאוניברסיטת בר-אילן
מפלגה הליכוד
חבר הכנסת
24 בדצמבר 20206 באפריל 2021
(14 שבועות ו־6 ימים)
כנסות 23

שבח שטרן (נולד ב-23 באפריל 1951, י"ח בניסן ה'תשי"א) הוא פוליטיקאי ישראלי שכיהן כחבר הכנסת מטעם הליכוד בשלהי כהונת כנסת העשרים ושלוש.

ביוגרפיה

שטרן גדל בילדותו בצפת ולאחר מכן בבני ברק. הוריו נפתלי ופראדל שטרן (לבית פישר), היו ניצולי השואה מהעיר סאטמר שבהונגריה ואביו נפתלי שימש כחזן תפילה ידוע בעיר. במהלך השואה כאשר היה נפתלי אסיר במחנה העבודה וולפסברג, בשנת 1944, כתב מזכרונו מחזור תפילה לראש השנה בבדל עיפרון על שק מלט שרכש בתמורה למנת הלחם היומית שלו. בשנת 1989 מסר את המחזור לשימור ב"יד ושם"[1] ומאוחר יותר נמסר עותק של המחזור לנשיא המדינה ראובן ריבלין[2]. במהלך שואת יהודי אירופה שכל אביו של שבח את אשתו הראשונה ואת ארבעת ילדיהם- אֵחַיו למחצה של שבח.

שטרן שירת כלוחם בגדוד 50 של חטיבת הצנחנים 35 והיה ממייסדי היישוב מבוא חורון במסגרת גרעין נח"ל. השתתף במלחמת יום הכיפורים ובמבצע שלום הגליל כלוחם בגדוד המילואים המוצנח 420[3]. הוא בעל תואר ראשון בפיזיקה מאוניברסיטת בר-אילן.

פעילות ציבורית

חידוש ההתיישבות בשילה

שטרן הוא ממייסדי ההתיישבות האידאולוגית ביהודה ושומרון. בשנת 1978 היה ממקימי היישוב שילה[4], בהמשך שימש כמזכיר היישוב במשך כ-5 שנים והוא תושב שילה מאז.

תנועת אמנה

שטרן היה ממנהלי תנועת "אמנה"[5] במשך כ-20 שנה, במסגרתה שימש כרכז ההתיישבות במועצה האזורית מטה בנימין וכרכז בניה ומנהל חברת הבניה של תנועת ההתיישבות. במקביל ניהל משק חקלאי של מטעים ביישוב שילה. בהמשך שימש מנהל בחברת תוכנה שבבעלותו[6].

תנועת הליכוד

בתחילת שנות ה-80 ולאחר פינוי חצי האי סיני כחלק מהסכם השלום בין ישראל למצרים הצטרף שטרן למפלגת הליכוד ובהמשך נעשה לחבר מרכז המפלגה. שטרן נחשב לאחד הפוקדים הגדולים ביו"ש לתנועת הליכוד.

היה חבר ב"פורום לשמירת ערכי הליכוד", אשר במאי 2002 פעל והעביר הצבעת החלטה בוועידת מרכז הליכוד ברוב מוחץ, לפיה: "לא תיכון מדינה פלסטינית ממערב לירדן", זאת חרף התנגדותו של ראש הממשלה אריאל שרון[7].

במאי 2004, במסגרת המאבק למניעת תוכנית ההתנתקות היה פעיל במטה המאבק שקדם למשאל מתפקדי הליכוד שבו הצביעו רוב של 60% ממתפקדי הליכוד נגד הנסיגה מיישובי רצועת עזה.

ב-31 בדצמבר 2017 הוביל מהלך שעבר פה אחד בהצבעת ועידת מרכז הליכוד לפיה הליכוד יפעל להחלת הריבונות ביהודה ושומרון: "מרכז הליכוד קורא לנבחרי הליכוד לפעול כדי לאפשר בנייה חופשית וכדי להחיל את חוקי ישראל וריבונותה על כל מרחבי ההתיישבות המשוחררים ביהודה ושומרון".

הוא חבר בוועדת החוקה, ועדת הבחירות, הנהלת לשכת הליכוד ומזכירות הליכוד. כיהן כיו"ר המטה הלאומי בליכוד, כיום עומד בראש קבוצת "מלוכדים" בליכוד יחד עם יו"ר החטיבה להתיישבות ישי מרלינג ודוד צביאל.

הכנסת

בבחירות המקדימות לרשימה הארצית, לקראת הבחירות לכנסת העשרים, שובץ במקום ה-21 ברשימה הארצית, וברשימה הסופית במקום ה-38[8]. בבחירות המקדימות לקראת הבחירות לכנסת העשרים ואחת נבחר כנציג מחוז יהודה ושומרון בליכוד ושובץ פעם נוספת במקום ה-38 ברשימת הליכוד. לקראת הבחירות לכנסת העשרים ושתיים בעקבות המיזוג עם מפלגת "כולנו" ירד למקום ה-41, במקום זה שובץ גם לקראת הבחירות לכנסת העשרים ושלוש.

שטרן נכנס לכנסת העשרים ושלוש לאחר התפזרותה, בעקבות התפטרותה של מיכל שיר. במהלך כהונתו היה חבר בוועדת החוץ והביטחון, בוועדת הכנסת ובועדה לזכויות הילד. הוא חבר תנועת הליכוד הוותיק ביותר שכיהן כחבר הכנסת בכנסת העשרים ושלוש.

לקראת הבחירות לכנסת העשרים וארבע שובץ שטרן במקום ה-38 ברשימת הליכוד ולא נכנס לכנסת.

חיים אישיים

שטרן נשוי לשרה, אב לשבעה ילדים וסב למעל עשרים נכדים.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32181074שבח שטרן