רכבות אודסה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
רכבות אודסה

רכבות אודסהרוסית: Одесская железная дорога; באוקראינית: Одеська залізниця) היא מפעילת רכבות באוקראינה, האחראית על מערך הרכבות בעיר אודסה ובפרבריה. שייכת לחברת הרכבות האוקראינית. מערך המסילות שוכן על שטח ששת מחוזות באוקראינה: אודסה, מיקולאייב, חרסון, צ'רקסי, קירובוגרד וויניצה. רכבות אודסה אחראית על כ-20% הובלה ויותר מ-16% מתעבורת הנוסעים של כלל מסילות הברזל באוקראינה. באזור רכבות אודסה נמצאים נמלי ים ונהר גדולים, מה שמבטיח עומס תנועה גבוה.

היסטוריה

תקופת האימפריה הרוסית וברית המועצות

החלק הראשון של מסילת הרכבת באודסה באורך 222,52 מייל מאודסה] לבירסוי עם סניף מרזדלנאה לקוצ'ורגן ועם סניף לרציף הסגר נכנס לתוקף ב-3 בדצמבר 1865 ויום זה מצוין כיום הולדתה של הרכבת באודסה.

בשלושה עשר השנים הבאות הרכבת באודסה התקיימה כמנגנון עצמאי ואז הן הפכו לחלק מחברת המניות המשותפת רכבות דרום-מערב. תחנת הרכבת הראשונה של אודסה הייתה ליד אזור אלכסיס.

סרגיי ויטה ויזמי אודסה גילו התעניינות בארגון תנועת הובלות בין מפעלים גדולים בעיר והעלו גם את הרעיון של בניית קישורי תחבורה חשובים להגנת העיר ולכן נבנה האגף סלובודקה - רומנובקה בנמל אודסה ומאוחר יותר באזור התעשייה החשוב ביותר בעיר - פרסיפ, שסימן עוד יותר את תחילתו של כיוון קולוסובסקוגו.

עם צמיחת תנועת הנוסעים, הוחלט לבנות רכבות ונחנכה תחנת הרכבת ראזדלנאיה, ונעשה שימוש בתחנה קיימת רק עבור רכבות למרחקים ארוכים. תחנת שיפוץ לרכבות הוקמה בשנת 1884 באזור השדרה האיטלקית שחלקה הסמוך נבנה מחדש בכיכר התחנה בעיר ושמה "התחנה הקטנה" כאשר התחנה הקיימת כונתה "התחנה הגדולה". כמו כן נחנך נתיב לשירות היחידות הצבאיות שנמצאות בחוף שבין המזרקה התיכונה ללוסטגרטן, שנהרס בהמשך בשנות השלושים.

פיתוח התחבורה המסילתית באודסה הלך וגדל, אך בשל השטח הקשה מסילות הרכבת הוקמו כמה קילומטרים דרומית לעיר. בניית חיבור דרכים ישיר בין העיר לתחנה דרש נפח גדול של עבודות עפר והיא נערכה מספר שנים.[1]

אוקראינה העצמאית

בשנת 1992 רכבות אודסה הפכה לחלק מהחברה הלאומית "רכבות אוקראינה". עם השנים בוצע חישמול למסילות הברזל, מה שאיפשר להגדיל את זרימת המכשור החשמלי ולארגן מחדש את התנועה המסילתית. אורך הקווים החשמליים הגיע ל-1,708 ק"מ (שהם 39.9% מהאורך הכולל של הרכבת). לאחר השלמת החשמול של המסילות באודסה נקלטו קטרי רכבת רבים מדגם M62.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ Большая Советская Энциклопедия. Гл. ред. Б. А. Введенский, 2-е изд. Т. 21. Кинестезия — Коллизия. 1953. 628 стр., илл.; 52 л. илл. и карт.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

26269171רכבות אודסה