ריינבו רול

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ריינבו רול
מאכלים
סוג סושי
מטבח המטבח היפני, המטבח האמריקאי

ריינבו רול הוא סוג של מאקיסושי העשוי בסגנון "אינסייד אאוט" וממולא במלפפון, אבוקדו ומקל סרטן (אנ'). מכינים את הרול עם סוגים רבים של דגים, כאשר הנפוצים ביותר הם טונה, סלמון, דגים לבנים (אנ'), לוטיין צהוב-זנב, סנאפר (אנ') וצלופח[1]. ריינבו רול דומה מעט לקליפורניה רול, עם תוספת של טונה, סלמון ואבוקדו[2]. גרסות אחרות כוללות פרוסות מנגו ליד אבוקדו, או שימושים של חיקוי בשר סרטנים, שרימפס טמפורה מטוגן, ופירות ים אחרים.

השם של הרול מתייחס לתבנית הצבעונית של הדגים הנאים והפירות על פני החלק החיצוני שלו המזכיר קשת בענן[3].

הוא ידוע גם בתור גיישה רול, רול זחל, דרגון רול, או פיש רול[4].

ריינבו רול, סוג של מאקיסושי עם מספר מילויים ותוספות מעל; כולל שרימפס טמפורה, דלמון, דג לבן, אבוקדו, מנגו, עם אורז לבן המעורבב עם טוביקו

היסטוריה

ריינבו רול

הריינבו רול נחשב כצעד הבא של כניסת הסושי לתרבות הקולינרית של ארצות הברית אחרי הקליפורניה רול, הרול הראשון עם עלה אצת נורי המסתתר בתוך האורז[3]. בעוד שקליפורניה רול לא מכיל בתוכו דג נא כלל, הריינבו רול לוקח את זה צעד אחד קדימה על ידי הוספת טונה נאה, סלמון, שרימפס ודג לבן[2].

הערות שוליים

  1. ^ Rainbow Roll Recipe - Sushi Roll Recipes - Sushi Encyclopedia, web.archive.org, ‏2013-06-27
  2. ^ 2.0 2.1 Japanese Rainbow Roll, International Cuisine, ‏2016-02-18 (באנגלית אמריקאית)
  3. ^ 3.0 3.1 The Illustrated Rainbow Roll (手綱寿司): Pride Week Special, Yamamori | Contemporary Japanese Restaurant & Bar (באנגלית אמריקאית)
  4. ^ Celeste Heiter, The Sushi Book, ThingsAsian Press, 2007-06, מסת"ב 978-1-934159-00-2. (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

33924153ריינבו רול