ריבת חמוציות אדומות

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ריבת חמוציות אדומות
Vaccinium vitis-idaea
ריבת לינגונברי על טוסט

ריבת חמוציות אדומות (באנגלית: Lingonberry jam) היא מרכיב עיקרי במטבח הצפון אירופאי ופופולרית מאוד במרכז ובמזרח אירופה. חמוציות אדומות-לינגונברי (Vaccinium vitis-idaea) גדלים על שיח ירוק קצר בטונדרה הארקטית ברחבי חצי הכדור הצפוני מאירואסיה ועד אמריקה הצפונית.[1] [2]

היסטוריה

ריבת חמוציות אדומותעם מוסטאמאקארה, מאכל מסורתי בטמפרה

בשוודיה, מוכרים את החמוציות האדומות כריבה וכמיץ, וכמרכיב מרכזי במנות ובקינוחים. ניתן להגיש ריבת חמוציות אדומות עם מנות בשר, כגון קציצות, נזיד בקר או מנות כבד (כגון maksalatiko); באופן אזורי, הוא מוגש עם הרינג מטוגן. מאכלים מסורתיים כמו kroppkakor, pitepalt, לביבת תפוחי אדמה, חביתית תרד, כרוב ממולא, ופודינג שחור משולבים גם הם עם חמוציות אדומות. ניתן לשלב את הריבה גם עם דייסת שיבולת שועל (לפעמים יחד עם קינמון), פירה וכמה קינוחים.[3]

הרכב

ריבת חמוציות אדומות משובחת מוכנה עם פירות יער, סוכר ולפעמים עם כמות קטנה של מים. סוגי ריבה זולים יותר ניתן לדלל בתפוחים. חמוציות אדומות ממותקות מכינים טרי רק על ידי ערבוב פירות היער וסוכר, ללא רתיחה. בגלל החומצה הבנזואית שנמצאת בכמויות גבוהות בחמוציות האדומות וכך הגרגרים נשמרים היטב ללא שימור.[4] [5]

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ Hall, Joan Houston (2002). Dictionary of American Regional English. Harvard University Press. p. 47. ISBN 0-674-00884-7. נבדק ב-2007-11-16.
  2. ^ "Vaccinium vitis-idaea L." theplantlist.org. נבדק ב-1 בדצמבר 2019. {{cite web}}: (עזרה)
  3. ^ "Lingonberries". swedishfood.com. נבדק ב-1 בדצמבר 2019. {{cite web}}: (עזרה)
  4. ^ "Sweetened lingonberries - Rårörda lingon". swedishfood.com. נבדק ב-1 בדצמבר 2019. {{cite web}}: (עזרה)
  5. ^ "Rørte tyttebær". nordicdiner.net. נבדק ב-1 בדצמבר 2019. {{cite web}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0