כרוב ממולא

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
כרוב ממולא
מאכלים
סוג ממולאים, מנה
מרכיבים עיקריים כרוב, בשר, אורז, פטריית מאכל, ירק, בשר טחון, white cabbage, בצל הגינה
כרוב ממולא

כרוב ממולא הוא מאכל נפוץ במטבחים רבים העשוי עלי כרוב ממולאים בתערובות שונות. נחשב תמיד למאכל עממי בשל הזמינות ועלותו הנמוכה של הכרוב.

המילוי

המילוי משתנה ממקום למקום, אך בעיקר מבוסס על אורז או בשר טחון. בשר בקר, כבש או חזיר הם הנפוצים ביותר למילוי. לעיתים קרובות התערובת מכילה גם בצל, גזר, וביצים.

ההכנה

להכנת כרוב ממולא משתמשים בעלי כרוב גדולים ושלמים. העלים עוברים ריכוך על ידי חליטתם, יציקה של מים רותחים או הקפאתם במקפיא, ממולאים בתערובת המילוי, מגולגלים ומבושלים על כיריים או בתנור. לבישול מתווסף לעיתים רוטב עגבניות. לצד התבשיל מגישים לעיתים שמנת חמוצה, יוגורט או מיונז. במטבחים השונים רבים גרסאות רבות ושונות למילוי, לרוטב ולתוספות.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

כרוב ממולא39835158Q6499669