רחל ירושלמי רוזן
פעילות בולטת | הוראה ומחקר בתחום ההנדסה הכימית |
---|
רחל ירושלמי רוזן היא פרופסור מן המניין במחלקה להנדסה כימית באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.
ביוגרפיה
ירושלמי רוזן גדלה ברחובות. למדה לתואר ראשון באוניברסיטה העברית בירושלים במחלקה לכימיה ובשנת 1985 הוענק לה התואר הראשון. היא השלימה לימודי תואר שני (1987) ודוקטורט (1994) במכון ויצמן למדע בתחום פיזיקת פולימרים. את מחקר הבתר-דוקטורט ביצעה גם כן במכון ויצמן משנת 1994-1995 בתחום של שכבות דקות (אנ') והרטבת פני שטח (אנ'), ובשנת 1996 באוניברסיטת מינסוטה בתחום הדבקת פולימרים. היא הצטרפה למחלקה להנדסה כימית בשנת 1997 כמרצה, בשנת 1998 קודמה לדרגת פרופסור חבר ובשנת 2010 הוענקה לה דרגת פרופסור מן המניין.
בין השנים 2004–2005 הייתה פרופסור אורח בהאוניברסיטה הלאומית של אוסטרליה בקנברה במחלקה למתמטיקה שימושית (אנ'), ובין השנים 2012–2013 באוניברסיטה הטכנית של איינדהובן, הולנד. היא יושבת ראש הקתדרה על שם סטנלי ד. וניקי וקסברג לחומרים מתקדמים (אנ')[1] באוניברסיטת בן-גוריון בנגב[2].
תחומי מחקרה
ירושלמי רוזן עומדת בראש קבוצת מחקר שמבצעת מחקרים ניסויים של התנהגות הפאזות והתכונות של נוזלים ומוצקים עם דגש מיוחד על נאנו-מבנים ומולקולות בעלות כושר התארגנות עצמית. הן מתעניינות בביטויים של התנהגות סינרגטית והיעדר חיבוריות, ועוסקות בשאלות יסוד תוך התחשבות באתגרי הדרישות הטכנולוגיות וסוקרות כיוונים טכנולוגיים הולמים. מחקריה מקודמים תוך שיתוף פעולה בין-תחומי עם קבוצות ניסיוניות ותאורטיות נוספות. עומדים לרשותה במחקריה טכניקות מגוונות, כולל מיקרוסקופיה אופטית (אינטרפרנציה/סנן אינטרפרנציה והתאבכות), מיקרוסקופיה אלקטרונית (TEM, cryo-TEM, SEM, IKC), אליפסומטריה (אנ') SAXS ואנליזה תרמית (אנ') (DSC, TGA)[3].
קישורים חיצוניים
- רחל ירושלמי רוזן, באתר של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב
- רחל ירושלמי רוזן, באתר ResearchGate
- רחל ירושלמי רוזן, באתר גוגל סקולר
הערות שוליים
- ^ "חומרים מתקדמים הם חומרים המשולבים ביישומים המתקדמים של טכנולוגיות ההיי-טק. מחומרים אלו מיצרים רכיבים ומערכות הפועלים בסביבה טכנולוגית מתקדמת: מחשבים, ציוד אלקטרוני, מערכות סיבים אופטיים, מערכות ורכיבים בתחום התעופה והחלל ועוד. התחום כולל פיתוח חומרים ותהליכים חדשים, שיפור תכונותיהם של חומרים ותהליכים קיימים, הרצה פיתוח ושיפור תהליכים מורכבים בתעשיית ההיי טק" (מתוך "וואלה לימודים").
- ^ אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, המחלקה להנדסה כימית, Rachel Yerushalmi – Rozen, The Stanley D. and Nikki Waxberg Chair in Advanced Materials.
- ^ Rachel Yerushalmi – Rozen: Research Projects, Ben-Gurion University
רחל ירושלמי רוזן32348488Q78151143