רבי צבי הירש הלברשטאם

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
רבי צבי הלברשטאם
לידה 1850
ה'תר"י
רודניק
פטירה 24 ביולי 1918 (בגיל 68 בערך)
ט"ו באב ה'תרע"ח
קליינווארדיין
רבותיו שני סביו רבי חיים הלברשטאם ורבי יקותיאל יהודה טייטלבוים
אב רבי ברוך הלברשטאם
צאצאים רבי נפתלי הלברשטאם, פעסיל, רבי אברהם הלברשטאם, רבי יקותיאל יהודה הלברשטאם

רבי צבי הירש הלברשטאם (ה'תר"י, 1850, רודניק - ט"ו באב, ה'תרע"ח, 24 ביולי 1918, קליינווארדיין) היה רב ואדמו"ר ברודניק.  

ביוגרפיה

נולד ברודניק לרבי ברוך הלברשטאם אב"ד גורליץ, בנו של רבי חיים הלברשטאם אב"ד צאנז בעל ה"דברי חיים", ולפעסיל בת רבי יקותיאל יהודה טייטלבוים אב"ד סיגעט בעל ייטב לב. בגיל 14 נשא את בת רבי ישראל הורוביץ מבארנוב. לאחר פטירת אשתו הראשונה נישא לחיה מינדל בת רבי מאיר משולם שפירא מלנצהוט (נכדת רבי שמואל שפירא ונינת רבי צבי אלימלך שפירא מדינוב בעל בני יששכר) - חתנו של רבי אברהם איינזברג.

למד אצל שני סביו, ה'דברי חיים' וה'ייטב לב', בהמשך, אף על פי שזקינו - רבה של סיגעט דאג לו למשרת רבנות בעיירה קרעטשניף בגליל סיגעט, הוא העדיף לשבת ליד אביו שהיה אז רב ברודניק ולכן התמנה לרב העיר ניסקו (אנ'). לאחר רבנות בת 10 שנים בניסקא התמנה אביו לרב בגורליץ, והוא מילא את מקום אביו ברבנות רודניק יחד עם גיסו רבי אריה ליבוש טייטלבוים[1]. לאחר פטירת אביו החל לנהוג באדמו"רות.

ילדיו

שני ילדיו הגדולים היו מאשתו הראשונה.

תורתו

דברי תורתו כונסו בספר צבי תפארה, הכולל גם שאלות ותשובות, מנהגים ונוסחאות תפילה שלו, נתניה תשס"ג. חלק ב' של הספר, שיצא בשנת תשס"ו, כולל את תולדותיו.

לקריאה נוספת

  • יצחק אלפסי, אנציקלופדיה לחסידות - אישים, כרך ג' עמ' תקצה.
ערך זה הוא קצרמר בנושא אישים. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

23791074צבי הירש הלברשטאם

הערות שוליים

  1. ^ בן רבי ירוחם טייטלבוים נכדו של ה'אריה דבי עילאי', וחתנו של רבי ברוך מגורליץ (-שכיהן קודם כרב העיר רודניק). רבי אריה ליבוש כיהן כאבד"ק קרעשוב, עד שנאלץ לעזוב את העיר (בערך בשנת ה'תר"מ) בשל האזרחות האוסטרית שהייתה לו, אז עבר לרודניק שם סייע לחותנו ברבנות העיר כעשר שנים, וכשרבי ברוך עזב את רודניק לטובת רבנות גורליץ, מינה את חתנו זה יחד עם בנו רבי צבי (שעזב את ניסקא), כרבני העיר, כשלשניהם נתן סמכויות שוות, ומשכורות שניהם שולמו בשווה ע"י הקהילה.