גבינת עיזים
גבינת עיזים היא גבינה העשויה מחלב עיזים. קימיים סוגים רבים של גבינת עיזים, החל מגבינות טריות ורכות כמו הלבנה ועד גבינות מיושנות וקשות כמו המחוררו (אנ').
קיימים סוגים רבים של גבינות עיזים בתרבויות שונות, ביניהם גבינות סנט מור ורוקמדור הצרפתיות, גבינת פטה היוונית וגבינת אנבָריז (שהיא סוג של לבנה שנפוץ בעיקר בלבנון).
מאפיינים
לחלב פרה ולחלב עיזים יש תכולת שומן כללית דומה.[1] עם זאת, השיעור הגבוה יותר של חומצות שומן בעלות שרשרת בינונית בחלב עיזים (למשל חומצה קפרואית וחומצה קפרילית, שמקבלות את שמן מהמילה הלטינית capra, שמשמעותה "עז"[2]) תורם לטעם החמוץ האופייני לגבינות עיזים.[3] תכונה נוספת שמבדילה בין חלב פרה וחלב עיזים היא שיעור הלקטוז הנמוך יותר בחלב עיזים.
גבינות עיזים הוכנו במשך אלפי שנים, החל משנת 5,000 בערך לפני הספירה ביוון העתיקה.[4] בצורת ההכנה הפשוטה ביותר, גבינת עיזים מיוצרת על ידי המתנה להקרשה הטבעית של החלב הגולמי, שלאחריה מתבצע ניקוז ולחיצה של מי הגבינה. טכניקות אחרות משתמשות בחומצה (כגון חומץ או מיץ לימון) או באנזים הגבנה כדי להקריש את החלב. גבינות עיזים רכות מיוצרות במטבחים ברחבי העולם, כאשר טבחים תולים צרורות מלאים של בד גבינה במטבח החם במשך מספר ימים כדי לנקז את מי הגבינה. אם הגבינה אמורה להיות מיושנת, היא מומלחת לעיתים קרובות על מנת שתיווצר קליפה, ולאחר מכן מאוחסנת במערת גבינה קרירה במשך מספר חודשים.
גבינת עיזים מתרככת כאשר היא נחשפת לחום, אם כי היא נמסה בצורה שונה מזו שבה גבינות פרה רבות נמסות. גבינות עיזים קשות יותר עם קליפה נאפות לפעמים בתנור כדי ליצור מרקם רך וצמיגי יותר.
ראו גם
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ "Content of Milk by Species". havemilk.com.
- ^ "Capric acid", Chemical LAND21.com. Accessed 26 June 2008.
- ^ "Goaty - Cheese Science Toolkit". www.cheesescience.org. נבדק ב-2021-09-29.
- ^ "NATIONAL GOAT CHEESE MONTH - August". National Day Calendar (באנגלית אמריקאית). נבדק ב-2021-09-29.
33345022גבינת עיזים