קרן אברהם
לידה | נובמבר 1962 (גיל: 62) |
---|---|
ענף מדעי | גנטיקה מולקולרית |
מקום מגורים | תל אביב |
מקום לימודים |
אוניברסיטת וושינגטון, סנט לואיס, מיזורי, ארצות הברית מכון ויצמן למדע |
מנחה לדוקטורט | יורם גרונר |
מוסדות | אוניברסיטת תל אביב |
https://english.tau.ac.il/profile/karena |
קרן אברהם (נולדה ב-1962) היא פרופסור במחלקה לגנטיקה מולקולרית של האדם ולביוכימיה בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל אביב, המשנה לדקאן לנושאים קדם קליניים, ומחזיקה בקתדרה ע"ש ד"ר שרה וד"ר פליקס דומונט למחקר על הפרעות שמיעה. מחקרה מתמקד בגילוי גנים של מחלות, עם התמקדות בחירשות תורשתית.
קורות חיים
נולדה בגרנבי, קוויבק, קנדה להורים ישראליים, ובגיל צעיר עברה לארצות הברית. גדלה בניו ג'רזי בבית יהודי רפורמי עם קשר חזק מאוד למשפחה בישראל. מגיל 11 הגיעה בכל חופש גדול לביקור אצל סבה וסבתה בחיפה. למדה ביולוגיה לתואר ראשון באוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס, מיזורי. לאחר סיום התואר הגיעה לישראל למכון ויצמן למדע ללימודי תואר שלישי בהנחיית יורם גרונר אותו סיימה ב-1990. את מחקר הבתר-דוקטורט ביצעה במכון הלאומי לסרטן בארצות הברית.
לאחר השלמת עבודת הבתר-דוקטורט הצטרפה למחלקה לגנטיקה מולקולרית של האדם וביוכימיה בשנת 1996, ומשנת 2007 היא פרופסור מן המניין בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב ובבית הספר סגול למדעי המוח ומרכז ספרא לביואינפורמטיקה. כיהנה כיושב ראש החוג לגנטיקה מולקולרית של האדם ולביוכימיה בשנים 2005–2009 וכנשיאת האגודה האמריקאית למחקר אף-אוזן-גרון. בנוסף, הייתה נשיאת החברה הגנטית של ישראל, הייתה חברה בוועד המנהל של מרכזי המצוינות – גישות מערכתיות לחקר הבסיס המולקולרי למחלות בבני אדם (תוכנית I-CORE), ונשיאת החברה הישראלית לחקר השמיעה.
אברהם היא מנהלת-שותפה של המרכז ע"ש משפחת אאופזיין (Aufzien)[1] למניעה וטיפול במחלת פרקינסון ושל שיתוף הפעולה הגלובלי ע"ש טאובה-קורט (Taube-Koret) במחלות ניווניות, שניהם באוניברסיטת תל אביב. הקימה ומנהלת את מרכזי המחקר Biomed@TAU [2], את תוכנית ה-M.Sc. תוכנית במדעי הרפואה עם התמחות בייעוץ גנטי, ויסדה את מרכז התא הבודד הגנומי[3].
ברמה בינלאומית, אברהם חברה באגודה הבינלאומית לריפוי האוזן פנימית (ISIET)[4], בוועדת לנסט (Lancet) לאובדן שמיעה[5], בוועדה המייעצת המדעית CureGRIN[6] ויושבת ראש הוועדה המדעית של הקרן Pour L'Audition בצרפת[7]. היא חברת הנהלה בארגון הגנום האנושי (HUGO)[8] ובארגון הביולוגיה המולקולרית האירופית (EMBO)[9], וחברה נבחרת בוועדה המייעצת הבינלאומית Collegium Oto-Rhino-Laryngologicum Amicitiae Sacrum CORLAS))[10]. פרופסור אברהם משמשת כעורכת משנה של כתב העת European Journal of Human Genetics[11].
פרסים ומענקים
פרופסור אברהם זכתה במספר פרסים על הישגיה המדעיים, בהם:
- פרס סר ברנרד כץ מקרן הומבולט בגרמניה Sir Bernard Katz Prize (Humboldt Foundation, Germany))
- פרס ע"ש מיכאל ברונו מיד הנדיב/קרן רוטשילד (Bruno Memorial Prize)
- פרס טבע - תעשיות פרמצבטיות למחקר פורץ דרך בתחום מחלות נדירות.
- פרס מייסדי טבע לשנת 2011, על חקר ליקויי שמיעה תורשתיים.
מחקרה
אברהם חוקרת את הגן לחירשות. ב-2021 פרסמה מחקר שהציג ריפוי גנטי שנישא על גבי נגיף, ומצליח לתקן 100% מתאי השערה באוזן העכבר ומונע הידרדרות ברמת השמיעה גם בגיל מבוגר [12]
פרסומים
נכון ל-2022 פרסמה אברהם פרסמה כ-180 מאמרים מדעיים, מאמרי סקירה ופרקים בספרי מדע. היא משמשת כעורכת משנה בשני כתבי עת מקצועיים בינלאומיים. פרופ' אברהם הנחתה למעלה מ־130 סטודנטים לתארים מתקדמים כולל PhD, MD-PhD, MSc, בתר-דוקטורט, לימודי יסוד של רופאים מתמחים וסטודנטים זרים בתוכניות קיץ בינלאומיות. היא הוזמנה להרצות ב־60 מכונים ואוניברסיטאות בינלאומיים ולהשתתף ביותר מ־60 כנסים מקצועיים בינלאומיים. כמו כן, שמשה חברה בוועדות מדעיות של 6 כנסים בינלאומיים.
קישורים חיצוניים
- Prof. Karen Avraham, באתר של אוניברסיטת תל אביב
- קרן אברהם, באתר ResearchGate
- קרן אברהם, באתר גוגל סקולר
הערות שוליים
- ^ the Aufzien Family Center for the Prevention and Treatment of Parkinson's Disease at Tel Aviv University
- ^ BioMed @TAU a collective of biomedical Research Hubs at Tel Aviv University
- ^ מרכז התא הבודד הגנומי
- ^ 2nd International Symposium on Inner Ear Therapeutics, NOVEMBER 2019
- ^ The Lancet Commission on Global Hearing Loss/ADVISORS
- ^ CureGRIN
- ^ Pour L'Audition
- ^ HUGO- HUNMAN GENOM PRESIDENT & COUNCIL
- ^ EMBO
- ^ CORLAS
- ^ European Journal of Human Genetics
- ^ Shahar Taiber,Roie Cohen,Ofer Yizhar‐Barnea,David Sprinzak,Jeffrey R Holt and Karen B Avraham, Neonatal AAV gene therapy rescues hearing in a mouse model of SYNE4 deafness, EMBO Mol Med, 2 13, 2021
34114434קרן אברהם
- סגל אוניברסיטת תל אביב: רפואה
- ישראליות זוכות פרסים: מדע וטכנולוגיה
- זוכי פרס ברונו
- זוכי פרס מייסדי טבע
- ישראליות ילידות קנדה
- ישראלים ילידי קנדה
- בוגרות אוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס
- בוגרי אוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס
- בעלות תואר דוקטור ממכון ויצמן למדע
- בעלי תואר דוקטור ממכון ויצמן למדע
- עולות בשנות ה-1980
- עולים בשנות ה-1980
- גנטיקאיות ישראליות
- תל אביב-יפו: אישים
- ישראליות שנולדו ב-1962
- ישראלים שנולדו ב-1962