קרולין בורדו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קרולין בורדו
Carolyn Bourdeaux
לידה 3 ביוני 1970 (גיל: 53)
רואנוק, וירג'יניה, ארצות הברית
מדינה ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
השכלה אוניברסיטת סירקיוז, אוניברסיטת ייל
אוניברסיטת דרום קליפורניה
עיסוק פוליטיקאית, פרופסור חבר
מפלגה Democratic Disc.svg המפלגה הדמוקרטית
Green globe.svg אתר האינטרנט הרשמי של קרולין בורדו
חברת בית הנבחרים של ארצות הברית מטעם מחוז הקונגרס השביעי של ג'ורג'יה
3 בינואר 2021 – מכהנת
(3 שנים ו־17 שבועות)
→ רוב וודול

קרולין בורדואנגלית: Carolyn Bourdeaux; נולדה ב-3 ביוני 1970) היא פוליטיקאית אמריקאית, שנבחרה לבית הנבחרים של ארצות הברית מטעם מחוז הקונגרס השביעי של מדינת ג'ורג'יה. בורדו, שמאז 2003 משמשת כפרופסורית בבית הספר למדיניות ציבורית ע"ש אנדרו יאנג באוניברסיטת המדינה של ג'ורג'יה, תיכנס לתפקידה ב-3 בינואר 2021.

ביוגרפיה

בורדו נולדה בעיר רואנוק שבמדינת וירג'יניה. הוריה היו שניהם מורים, אך המשפחה הכריזה על פשיטת רגל כשהייתה תלמידה בבית ספר. בסיוע מלגות פל ותוכנית ההלוואות לסטודנטים ע"ש רוברט סטאפורד, השלימה בורדו לימודי תואר ראשון בהיסטוריה ובכלכלה באוניברסיטת ייל. לבורדו תואר שני במנהל ציבורי מאוניברסיטת דרום קליפורניה. באוניברסיטת סירקיוז השלימה דוקטורט במנהל ציבורי.

במשך ארבע שנים עבדה בורדו כעוזרת פרלמנטרית עבור רון ויידן, כששירת בבית הנבחרים של ארצות הברית ולאחר מכן בסנאט של ארצות הברית. בשנת 2003 הייתה לפרופסור חבר באוניברסיטת המדינה של ג'ורג'יה. בין השנים 2007–2010, כיהנה כמנהלת משרד התקציב וההערכה של הסנאט בג'ורג'יה. לאחר שהותה שם שבה לבית הספר ע"ש אנדרו יאנג והקימה את המרכז למימון מדינתי ומקומי[1].

בבחירות 2018 התמודדה בורדו לבית הנבחרים של ארצות הברית מטעם מחוז הקונגרס השביעי של ג'ורג'יה. היא ניצבה בפני שישה יריבים בבחירות המקדימות שהתקיימו במפלגה הדמוקרטית. היא הגיעה למקום הראשון בפריימריז במאי והעפילה לסיבוב שני בחודש יולי, שכן לפי חוקי ג'ורג'יה אם אף מועמד לא גרף למעלה מ-50% מקולות הבוחרים עליו להתמודד בסיבוב שני (Runoff). לאחר מכן היא זכתה בסיבוב המכריע ב-24 ביולי וזכתה במועמדות הדמוקרטית[2]. לאחר מכן ניצבה בפני רוב וודול, מועמד המפלגה הרפובליקנית. ב-14 בספטמבר 2018 נוספה בורדו לתוכנית "מאדום לכחול" של ועדת הקמפיין הדמוקרטית לקונגרס. היא זכתה לתמיכה של מספר ארגונים מובילים בהם מועדון סיירה, רשימת אמילי והורות מתוכננת, וגם בזו של הנשיא לשעבר ברק אובמה.

המירוץ נחשב למירוץ מנומנם, אך הוא זכה לתשומת לב רבה יותר בהמשך בחירות אמצע הכהונה, כאשר בורדו היוותה אתגר רציני מול וודול הרפובליקני בשעה שהדמוקרטים תפסו תאוצה רצינית ברחבי המדינה. ברבעון השלישי של 2018, עקפה בורדו את וודול מבחינת כספים, וגייסה למעלה ממיליון דולר אמריקני. הבחירות המשיכו להיות צמודות לאורך כל יום הבחירות. בליל הבחירות המירוץ היה צמוד מדי בכדי להיות מוכרע, וזהות המנצח נותרה לוטה בערפל. שעות ספורות בלבד לאחר שהוגש ב-15 בנובמבר, שופטת בבית משפט מחוזי בג'ורג'יה דחתה הצעת חירום לאלץ את מחוז גווינט לספור הצבעות מרחוק שנדחו בעבר במחוז הקונגרס השביעי. ב-21 בנובמבר, לאחר ספירה מחדש של הקולות, הודתה בורדו בהפסדה לוודול[3].

ב-7 בפברואר 2019, בורדו הודיעה כי תתמודד שוב על אותו מושב בבחירות 2020[4]. חיש מהר זכתה לתמיכתם של פוליטיקאים בולטים בג'ורג'יה, בהם חבר הקונגרס ג'ון לואיס. בשבוע הראשון לקמפיין היא הודיעה על גיוס של למעלה מ-100,000 דולר. ברבעון הראשון של 2019 היא גייסה כספים יותר מכל מתמודד אחר בג'ורג'יה לקונגרס, עם סכום כולל של מעל 350,000 דולר. וודול לא התמודד בבחירות אלה, ובורדו גברה על יריבה הרפובליקני בבחירות הכלליות ברוב קולות[5]. בורדו עתידה להישבע לתפקידה עם התכנסות הקונגרס ה-117 של ארצות הברית.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ אמנדה קוין, Bourdeaux says commitment to public service drives run for Congress, באתר The Atlanta Journal-Constitution‏, 26 באוקטובר 2018 (באנגלית)
  2. ^ ליסה הייגן, Bourdeaux wins Georgia Dem runoff, in latest win by female candidates, באתר The Hill‏, 24 ביולי 2020 (באנגלית)
  3. ^ ז'קלין תומסן, Dem challenger concedes to incumbent Woodall in Georgia's 7th District, באתר The Hill‏, 21 בנובמבר 2018 (באנגלית)
  4. ^ קלי וית'מייר, Back again: Carolyn Bourdeaux to seek 7th District seat, באתר Forsyth News‏, 8 בפברואר 2019 (באנגלית)
  5. ^ גבריאלה מונוז, Carolyn Bourdeaux wins competitive Georgia seat, flipping House seat from red to blue, באתר וושינגטון טיימס, 6 בנובמבר 2020 (באנגלית)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0