קרוליין קנדי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


קרוליין בובייה קנדי שלוסברגאנגלית: Caroline Bouvier Kennedy Schlossberg; נולדה ב-27 בנובמבר 1957) היא סופרת, עורכת דין, ודיפלומטית אמריקאית. כיהנה כשגרירת ארצות הברית ביפן משנת 2013 עד ל-2017. היא נצר למשפחת קנדי ובתו של נשיא ארצות הברית לשעבר, ג'ון פיצג'רלד קנדי.

ביוגרפיה

קנדי נולדה לזוג ג'ון וג'קלין קנדי בניו יורק. היא הייתה כבת שלוש כשאביה נבחר לנשיא ארצות הברית, בינואר 1961. מעשי הקונדס שלה ושל אחיה הצעיר ג'ון קנדי ג'וניור, כילדי הבית הלבן, זכו לפרסום בעיתונות והיו פופולריים בקרב הציבור האמריקני. אביה של קנדי, הנשיא ג'ון קנדי, נרצח רק כשישה ימים לפני יום הולדתה השישי, ב-22 בנובמבר 1963. לאחר מות אחיה ורעייתו בהתרסקות מטוס ב-1999, נותרה קנדי הצאצא היחיד של הנשיא שנרצח ואשתו.

קנדי למדה לתואר ראשון במכללת רדקליף ב-1979, ומאוחר יותר למדה משפטים באוניברסיטת קולומביה. ב-1986 נישאה למעצב התערוכות ואיש העסקים היהודי אדווין שלוסברג, ולזוג שלושה ילדים: רוז (1988), טטיאנה (1990) וג'ון (1993).

קנדי חיברה כמה וכמה ספרים, ביניהם "הזכות לפרטיות" (יחד עם אלן אלדרמן, 1995), "הפואמות האהובות ביותר של ג'קלין קנדי אונסיס" (2001), "קובץ הפואמות המשפחתיות" (2005), ו-"חג מולד משפחתי" (2007).

ב-2007 חשף הזמר ניל דאימונד בראיון, כי הלהיט שלו "קרוליין המתוקה" (Sweet Caroline), משנת 1969, היה בהשראת תמונה של קרוליין קנדי כשהייתה ילדה בת 11, וכי בשנת 2007 שר עבורה שיר זה ביום הולדתה ה-50.

במערכת הבחירות לנשיאות ארצות הברית ב-2008, הביעה קנדי תמיכה יחד עם משפחתה במועמדותו של ברק אובמה ועמדה בראש הוועדה שלו לאיתור מועמד לסגן נשיא. קנדי הייתה בין המועמדים להחליף את המושב המתפנה של הסנאטורית לשעבר ממדינת ניו יורק ומזכירת המדינה, הילרי קלינטון. אם הייתה ממונה לתפקיד זה, היא הייתה ממלאת מושב שבו כיהן דודה רוברט פ. קנדי משנת 1965 ועד הירצחו בשנת 1968 בידי הפלסטיני סירחאן סירחאן, כמועמד לנשיאות במקום אחיו ואביה שנרצח קודם לכן.

ב-2013 מונתה קנדי לשגרירת ארצות הברית ביפן[1] והיא כיהנה בתפקיד זה עד 2017.

עמדות פוליטיות ומדיניות

בראיון לעיתון הניו יורק טיימס נתנה קנדי הצצה ראשונית לגבי עמדותיה הפוליטיות והמדיניות. היא הצהירה כי היא תומכת בירושלים כבירתה הבלתי מחולקת של מדינת ישראל[2][3] ובנושאים פנימיים, תומכת בנישואים חד-מיניים, בעד הפלות, ובעד פיקוח על נשיאה ובעלות של נשק אזרחי[3].

פוליטיקאים ניו יורקים חשובים הודיעו על תמיכה במועמדותה להחליף את המושב המתפנה של קלינטון, כגון ראשי עיריית ניו יורק לשעבר אד קוץ' ומייקל בלומברג[4].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קרוליין קנדי בוויקישיתוף

הערות שוליים


עץ משפחת קנדי


 
 
 
 
 
 
 
 
ג'וזף קנדי
(שגריר
ארצות הברית
בבריטניה)
 
רוז קנדי
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ג'וזף קנדי ג'וניור
(טייס)
 
ג'קלין לי בובייה
 
ג'ון פיצג'רלד קנדי
(נשיא ארצות הברית)
 
יוניס קנדי שרייבר
(מייסדת
ספיישל אולימפיקס)
 
 
 
רוברט קנדי
(התובע הכללי
וסנאטור)
 
אתל קנדי
 
טד קנדי
(סנאטור)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
קרוליין קנדי
(שגרירה)
 
ג'ון קנדי ג'וניור
(עיתונאי)
 
מריה שרייבר
(עיתונאית
וסופרת)
 
ארנולד שוורצנגר
(שחקן
ופוליטיקאי)
 
ג'וזף קנדי השני
(חבר קונגרס)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
פטריק שוורצנגר
(שחקן)
 
 
 
ג'וזף קנדי השלישי
(חבר קונגרס)
 
 
 
 
 
 
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

25626044קרוליין קנדי