קורה דיימונד

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קורה דיימונד
Cora Diamond
זרם פילוסופיה אנליטית
תחומי עניין פילוסופיה של המוסר, פילוסופיה פוליטית, פילוסופיה של שפה, ספרות
הושפע מ לודוויג ויטגנשטיין, גוטלוב פרגה
השפיע על ענת מטר

קורה דיימונדאנגלית: Cora Diamond ; נולדה ב-30 באוקטובר 1937) היא פילוסופית אמריקאית. מחקריה מתמקדים בפילוסופיה של לודוויג ויטגנשטיין ושל גוטלוב פרגה, ובענפי הפילוסופיה של המוסר, הפילוסופיה פוליטית, הפילוסופיה של שפה ובזיקות שבין פילוסופיה וספרות. כיום היא משמשת פרופסור אמריטה לפילוסופיה באוניברסיטת וירג'יניה.

קרייה

דיימונד קיבלה תואר הראשון באומנויות ממכללת סווארת'מור בשנת 1957 ותואר ראשון בפילוסופיה ממכללת סנט יו באוקספורד בשנת 1961.

אחד המאמרים המפורסמים ביותר של דיימונד "What Nonsense Might Be" ("מה שנונסנס עשוי להיות") מבקר את האופן בו הפוזיטיביסטים הלוגיים חשבו על נונסנס. מאמר ידוע נוסף, "אכילת בשר ואכילת אנשים" ("Eating Meat and Eating People") בוחן את טבען הרטורי והפילוסופי של עמדות עכשוויות כלפי זכויות בעלי חיים. כתביה של דיימונד על ויטגנשטיין "המוקדם" (בתקופת הטרקטוס) ועל ויטגנשטיין "המאוחר" (בתקופת חקירות פילוסופיות) הפכו אותה לחוקרת מובילה של גישת הויטגנשטייניאיות החדשה, לצד אליס קרי, ג'יימס פ. קוננט ואחרים, שהדגישו את האופי התרפוייטי שבהגות ויטגנשטיין.

דיימונד פרסה קובץ מאמרים שכותרתו "The Realistic Spirit: Wittgenstein, Philosophy, and the Mind" (בתרגום חופשי: "הרוח המציאותית: ויטגנשטיין, פילוסופיה ותודעה"). בנוסף, היא ערכה את אוסף הרצאותיו של ויטגנשטיין בקיימברידג בשנת 1939 על יסודות המתמטיקה, שהורכב מרשימות תלמידיו (נורמן מלקולם, רוש רייז, יוריק סמית'יס ור'. ג'י בוסנקט).

הספר "ויטגנשטיין והחיים המוסריים: מאמרים לכבוד קורה דיימונד" ("Wittgenstein and the Moral Life: Essays in Honor of Cora Diamond")[1] מציג בין היתר מאמרים מאת אליס קרי (שערכה את הספר), ג'ון מקדואל, מרתה נוסבאום, סטנלי קאבל וג'יימס פ. קוננט.

דיימונד נבחרה לחברה הפילוסופית האמריקאית בשנת 2007. [2]

הערות שוליים

  1. ^ http://mitpress.mit.edu/books/wittgenstein-and-moral-life
  2. ^ "APS Member History". search.amphilsoc.org. נבדק ב-2021-05-17.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0