קונצ'ה (לחם)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קונצ'ה
Concha
מאכלים
סוג לחם
מטבח מקסיקני
מוצא מקסיקומקסיקו מקסיקו
מרכיבים עיקריים קמח, מים, מלח

קונצ'הספרדית: Concha) הוא לחם מקסיקני מתוק העשוי מקמח חיטה, סוכר וחמאה ונפוץ במטבח המקסיקני[1].

לקונצ'ה צורת צדף עגולה והוא ידוע כלחם פריך המוגש כארוחת בוקר במקסיקו וארצות הברית.

ללחם גרסאות שונות ומלבד הגרסה הבסיסית, ישנן גרסאות נוספות בהן השכבה העליונה של הלחם עשויה להיות בטעמים של תות, קפה או שוקולד.

בשנת 2016, זכה המבורגר בלחמניית קולצה בפרס הראשון בתחרות של קרן גיימס ברד (James Beard Foundation)[2].

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ Daniela Galarza, Mexican Conchas: The Cookie-Topped Bread With a Mysterious Past, Eater, ‏19 בפברואר 2016 (באנגלית)
  2. ^ The Concha Burger Recipe | James Beard Foundation, www.jamesbeard.org (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32086547קונצ'ה (לחם)