קבב דובדבנים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קבב דובדבנים
عروق
מאכלים
סוג קבב
מטבח סורי
מוצא סוריהסוריה סוריה
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים דובדבנים ובשר

קבב דובדבניםערבית: كباب كرز; קבב ביל קארז) הוא מאכל סורי מסורתי, המזכיר קבב או קובה ונפוץ בקרב יהודי סוריה.

המאכל מורכב מבשר טלה טחון, דובדבן סנט לוסיה שטעמו חמוץ ומתוק, סוכר, פלפל שחור ושמן זית.[1]

מלבד הגרסה הסורית, קיימת גם גרסה מקסיקנית בשם קבב קון סרזה (Kebab Con Cerezas) וגרסה ארמנית בשם פישנה קבב (Fishnah Kabab).[2]

נהוג להגיש את המאכל על פיתה בליווי צנוברים ושמן זית.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ מאת שף יונתן רושפלד ונוף עתאמנה אסמעיל, קבב דובדבנים, באתר השולחן, ‏1 ביוני 2017
  2. ^ Mai, Cherry Kebab~ a dish I dedicate to my Grandmother Tita Um Kusta, almondandfig, ‏2018-08-03 (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37918052קבב דובדבנים