קארוצה
קארוצה, המכונה גם מוצרלה בקארוצה (באיטלקית: Mozzarella in carrozza; מילולית: מוצרלה בכרכרה) היא סוג של כריך או מאפה גבינה מטוגן במטבח האיטלקי.
מאפיינים
מכינים אותו על ידי ציפוי כריך גבינת מוצרלה בביצה ובקמח ומטגנים את הכריך. זהו מאכל פופולרי באזור קמפניה במדזוג'ורנו ובאזורים של העיר ניו יורק. "מוצרלה פְרִיטֶה" (מוצרלה מטוגנת) היא וריאציה של המנה המורכבת מ"גבינה בבלילה", ללא כל לחם.
הכנה
הקארוצה מוכנה עם גבינת מוצרלה, בלילת ביצים ופרוסות לחם. ניתן להכין את הכריך עם לחמים שונים, כמו לחם איטלקי וגם מכיכר לחם סנדוויץ', בין היתר. לעיתים מסירים את קרום הלחם לפני הטיגון וניתן גם לקלות מעט את הלחם לפני טיגון הכריך. ההכנה כרוכה בהרכבת הכריך, טבילתו בבלילת הביצים, טבילתו (שוב) הפעם בקמח ואז טיגון במחבת או טיגון בשמן עמוק. לפעמים משתמשים גם בפירורי לחם לציפוי הכריך. שמן זית משמש בדרך כלל (במיוחד באיטליה) לטיגון הקארוצה. לפעמים משתמשים במרכיבים נוספים כמו בשר חזיר, אנשובי, חצילים, עגבניות ירוקות ובזיליקום. לאחר הטיגון, יש לכריך מרקם פריך (קריספי וקראנצ'י). אפשר להגיש אותו כמנת אנטיפסטי (איטלקי ולא על פי המונח הישראלי).
לפי אזורים
הקארוצה הוא אוכל רחוב ומאכל פופולרי בקמפניה, אזור בדרום איטליה. מוצרלה של תאו, המוכנה מחלב תאו, משמשת בדרך כלל בקמפניה להכנת הכריך.
זוהי גם מנה פופולרית במסעדות איטלקיות-אמריקאיות בברוקלין, מנהטן, סטטן איילנד, קווינס ובברונקס של רובעי ניו יורק, שם היא מטוגנת לפעמים טיגון בשמן עמוק.
סוגים
וריאציה של הקרוזה היא מוצרלה מטוגנת (Mozzarella fritta), שהיא פשוט הגבינה טבולה בבלילת ביצים והמטוגנת ללא הלחם.
לקריאה נוספת
- רשימת מנות גבינה
- רשימת כריכים
- רשימת מאכלי רחוב
- פריקו (Frico) – מנה מצפון מזרח איטליה, המורכבת בעיקר מגבינה מחוממת ומרכיבים נוספים
- סמאז'ני סיר – מנה צ'כית וסלובקית, המורכבת בעיקר מגבינה מטוגנת
- ארנצ'יני
קישורים חיצוניים
קארוצה37983260Q18785184