פריקסה תוניסאי
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
הפריקסה הוא מאכל תוניסאי מסורתי, מעין לחמנייה מטוגנת. המילוי המקובל לפריקסה הוא טונה, תפוחי אדמה מבושלים, ביצה קשה, אריסה ולימון כבוש. ישנם גם מילויים נוספים אשר מקובל למלא בהם את הפריקסה כמו פלפל חריף, צלפים, מלפפון חמוץ, זיתים, סלט גזר או דלעת חריף, מטבוחה. בדרך כלל מרכיבי המילוי תלויים במסורת של אזורים שונים בתוניס.
סנדביץ' תוניסאי
בישראל במקומות רבים המילוי המקובל של הפריקסה (טונה, תפוחי אדמה מבושלים, ביצה קשה, אריסה, לימון כבוש וזיתים) הוא למעשה הבסיס לסנדביץ' תוניסאי, רק שהסנדביץ' התוניסאי מוגש בבגט.
קישורים חיצוניים