פריטי פאטל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פריטי פאטל
Priti Patel
לידה 29 במרץ 1972 (גיל: 52)
לונדון, בריטניה
מדינה הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הממלכה המאוחדת
מפלגה המפלגה השמרנית
שרת הפנים של הממלכה המאוחדת
24 ביולי 2019 – מכהנת
(5 שנים ו־19 שבועות)
תחת ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון
שרה לענייני פיתוח בינלאומי בממשלת בריטניה
14 ביולי 20168 בנובמבר 2017
(שנה ו־16 שבועות)
תחת ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי
חברת הפרלמנט של הממלכה המאוחדת מטעם מחוז ויטאם
6 במאי 2010 – מכהנת
(14 שנים)

פריטי פאטלאנגלית: Priti Patel; נולדה ב-29 במרץ 1972) היא פוליטיקאית בריטית מהמפלגה השמרנית המכהנת כשרת הפנים של הממלכה המאוחדת וכנציגת מחוז ויטאם בפרלמנט הבריטי.

ביוגרפיה

פאטל גדלה בהארו ובהילינגדון שבלונדון. היא בת להורים שהיגרו לבריטניה מאוגנדה שמוצאם מגוג'ראט שבהודו. למדה בתיכון בווטפורד, כלכלה באוניברסיטת קיל בסטפורדשייר וסיימה תואר ראשון באוניברסיטת אסקס. עבדה בעסק המשפחתי, ולאחר מכן בתחום יחסי הציבור במשרדו של מנהיג המפלגה השמרנית ויליאם הייג ובחברת יחסי הציבור "Weber Shandwick".

ב-2005 התמודדה בבחירות למושב מחוז נוטינגהאם צפון בפרלמנט הבריטי, אך הפסידה בפער גדול לחבר המכהן מטעם מפלגת הלייבור. בבחירות ב-2010 נבחרה לנציגת מחוז ויטאם בפרלמנט, ומאז נבחרה לשתי תקופות כהונה נוספות. כיהנה כחברה בוועדת התקציב ובוועדת המינהל הציבורי של הפרלמנט. שימשה חברה בשדולה הפרלמנטרית למען חנויות קטנות ובשדולת ההודים-בריטים. כיהנה כחברת הנהלה של המפלגה השמרנית ובנובמבר 2013 מונתה ליושבת ראש ועדת המדיניות של המפלגה.

ביולי 2014 מונתה לסגנית שר האוצר, במאי 2015 מונתה לשרה לענייני עבודה ופנסיה בממשלתו של דייוויד קמרון. ב-14 ביולי 2016 מונתה לשרה לענייני פיתוח בינלאומי בקבינט של תרזה מיי.

בנובמבר 2017 הייתה מעורבת בסערה תקשורתית לאחר שנפגשה במהלך חופשה פרטית בישראל עם בכירים ישראלים בהם ראש הממשלה בנימין נתניהו, מנכ"ל משרד החוץ יובל רותם, יו"ר יש עתיד יאיר לפיד והשר לביטחון פנים גלעד ארדן. הפגישות בוצעו מבלי שדווח על כך למשרד החוץ הבריטי, מה שמהווה הפרת הנהלים של הממשלה הבריטית. לאחר הביקור פאטל הציעה לתמוך כספית בפעילות ההומניטרית של צה"ל ברמת הגולן במסגרת שכנות טובה, הצעה חריגה לנוכח העובדה שבריטניה אינה מכירה בסיפוח הישראלי של רמת הגולן. בתגובה ראש הממשלה תרזה מיי זימנה את פאטל לשיחת נזיפה. מפלגת הלייבור קראה לחקירה של הפרשה או לפרישת השרה, ואף במפלגתה השמרנית רבים התבטאו נגדה.[1] בעקבות זאת, פאטל הודיעה על התפטרותה מהממשלה כמה ימים לאחר מכן.[2]

ביולי 2019 מונתה לשרת הפנים בקבינט של בוריס ג'ונסון.

במרץ 2020 התפטר המזכיר הקבוע של משרד הפנים פיליפ רוטמן. רוטמן טען שפאטל ארגנה נגדו קמפיין "אכזרי". לאחר מכן הופנו כנגד פאטל טענות נוספות על התנהלות ביריונית והשפלה של עובדי ציבור במשרדה. בעקבות הטענות החליט שר משרד הקבינט מייקל גוב לפתוח בחקירה, שלה היה שותף יועץ ראש הממשלה אלכס אלן. דוח החקירה הושלם, ולפי הצהרה של אלן נמצא בו שהתנהגותה של פאטל חרגה מהקוד המיניסטריאלי ויכולה להיות מתוארת כביריונות. גישתה של פאטל כללה "התנהגות מאיימת או משפילה, הגורמת לאנשים להרגיש חוסר נוחות, פחד, חוסר כבוד וזלזול". על פי הנוהג בבריטניה, מצופה משר שנמצא כי חרג מהקוד המיניסטריאלי להתפטר, ולא קיים תקדים שבו שר שחרג מהקוד נשאר בתפקידו. על אף זאת, החליט ג'ונסון להתעלם מהדוח וקבע שפאטל לא חרגה מהקוד. אלן התפטר מתפקידו במחאה על ההחלטה. פאטל פרסמה התנצלות שאין בה הודאה במיוחס לה בדוח.[3]

בנובמבר 2021 הניחה בפרלמנט הבריטי הצעה המגדירה את חמאס כארגון טרור. ההצעה עברה ובריטניה הכניסה את הארגון לרשימת ארגוני הטרור שלה.

יחד עם עמיתיה למפלגה השמרנית אליזבת טראס, דומיניק ראב, כריס סקימור וקוואסי קווארטנג פרסמה פאטל ב-2012 את הספר "Britannia Unchained: Global Lessons for Growth and Prosperity" הכולל ביקורת על מצבה הכלכלי המתדרדר של בריטניה.

חיים אישיים

פאטל נשואה לאלכס סוייר ואם לבן. היא הינדואית בדתה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פריטי פאטל בוויקישיתוף

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32591402פריטי פאטל