גבינת קווארק

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קווארק
Quark
Skimmed milk quark on spoon.jpg
מאכלים
סוג גבינה
מוצא גרמניהגרמניה גרמניה
מרכיבים עיקריים חלב, חיידקי חומצה לקטית

קווארק או קווארג (גרמנית: Quark, פולנית: twaróg) היא גבינה טרייה העשויה מחלב, שעבר תהליך החמצה בדרך כלל על ידי הוספת חיידקי חומצה לקטית (אנ'), שסוננו עד ליצירת תהליך הגיבון. ניתן להכין קווארק מסורתית ללא אנזים הגבנה, אך מחלבות מודרניות בדרך כלל מוסיפות כמות קטנה של האנזים. זוהי גבינה רכה, לבנה, היא אינה עוברת תהליך יישון ולרוב אין מוסיפים לה מלח או שהיא במליחות מועטה. הקווארק היא גבינה מסורתית במטבחים של מדינות בלטיות, גרמניות וסלביות, ובקרב יהדות אשכנז ועמים טורקיים. משמשת לבישול, לאפייה ולמריחה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא גבינת קווארק בוויקישיתוף
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0