פטאטס בראבאס
פטאטס בראבאס במדריד | |
מאכלים | |
---|---|
מוצא | ספרד |
אופן הגשה | טאפס |
מרכיבים עיקריים |
תפוח אדמה רוטב |
פטאטס בראבאס (בלועזית: Patatas bravas) הוא מאכל שמקורו בספרד, המוגש לעיתים קרובות כטאפס בברים. המרכיב העיקרי הוא בדרך כלל תפוחי אדמה שנחתכו לחתיכות בגודל של כ-2 ס"מ, ולאחר מכן מטוגן בשמן ומוגש חם עם רוטב כגון רוטב עגבניות פיקנטי או איולי. מנה זו מוגשת בדרך כלל במסעדות ובברים ברחבי ספרד.
הכנה
תחילה, תפוחי האדמה מבושלים במים מומלחים במשך כמה דקות כדי לרכך אותם. לאחר מכן הם מיובשים ועוברים טיגון בשמן עמוק.
הכנת הרוטב הנלווה משתנה מעיר לעיר. בבורגוס, הרוטב מבוסס על עגבניות, והוא כולל חומץ, פלפל אדום, וכן מגוון של תבלינים. רוטב זה גם מלווה מנה נוספת מהמטבח הספרדי - פטאטס איולי, סוג של תפוח אדמה מטוגן המוכן באופן מסורתי עם שמן זית ושום.
בולנסיה וקטלוניה, תפוחי האדמה מוגשים ברוטב משמן זית, פלפל אדום, פפריקה, צ'ילי וחומץ. באזורים אלה, המנה מוגשת באופן מסורתי לצד איולי.
צריכה
פטאטס בראבאס מוגשים בברים במנות של כרבע ק"ג תפו"א כ"א. לעיתים קרובות, המנה מוגשת כטאפס.
לעיתים קרובות, ניתן להזמין מנה זו עם תוספות. בין התוספות הפופולריות: צ'וריסו, צ'יסטורה, עוף אפוי ודגים מטוגנים. וריאציה פופולרית נוספת היא tortilla brava: חביתה ספרדית עם רוטב חריף.
אותו רוטב משמש לפעמים גם למנת מולים. מנה זו ידועה בשם mejillones en salsa brava.
ראו גם
קישורים חיצוניים