עמירם אליאסף

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עמירם אליאסף
סא"ל עמירם אליאסף, מפקד טייסת אפ-15, תל נוף 1985
סא"ל עמירם אליאסף, מפקד טייסת אפ-15,
תל נוף 1985
השתייכות Badge of the Israeli Defense Forces 2022 version.svg צבא הגנה לישראל
דרגה תת-אלוף (אוויר) תת-אלוף
תפקידים בשירות
עיטורים
צל"ש אלוףצל"ש אלוף

עמירם אליאסף הוא קצין צה"ל במילואים בדרגת תת-אלוף, כיהן כמפקד בסיס חצרים ומפקד בסיס רמון בחיל האוויר הישראלי.

ביוגרפיה

עמירם אליאסף התגייס לקורס טיס אותו סיים בהצטיינות במגמת קרב. במלחמת יום הכיפורים לחם כטייס קרב בטייסת הפנטומים 201. ערך 38 גיחות בחזית מצרים וסוריה. בין השאר השתתף בקרב אל-מנצורה.

שימש מדריך בקורס טיס, מפקד מגמה בבית הספר וחבר בצוות האירוורבטי של חיל האוויר.[1]

ב-1981 מונה למפקד טייסת 69, טייסת מטוסי פנטום. בפתיחת מלחמת לבנון הראשונה השתתפה הטייסת במבצע ערצב 19, במבצע תקיפת סוללות טילי הקרקע אוויר של הסורים השמידה הטייסת בפיקודו 11 מתוך 19 סוללות הטילים שהושמדו במלחמה, (כולל השמדת סוללת SA-8 בפעם הראשונה בעולם). בהמשך המלחמה הוביל מבנה לתקיפת סוללת טילי נ"מ SA-6 בסוריה. את התקיפה ביצע ביעף צליפה בתותחים לאחר תקלה שמנעה ממנו יכולת להשתמש בפצצות, והשמיד את הסוללה. על פעולתו זו קיבל את צל"ש מפקד חיל האוויר.

בשנים 1983–1985 פיקד על טייסת 133, טייסת מטוסי F-15.

עמירם אליאסף פיקד על בסיס רמון, בתקופת כהונתו קיבל את פרס הבסיס המצטיין הצה"לי מידי הרמטכ"ל אהוד ברק, בעיקר על הקליטה המוצלחת של מסוקי האפאצ'י בבסיס.

פיקד על בסיס חצרים. בעקבות תאונת אימונים במהלכה נפגעו קל חיילים מירי מטוסים, החליט מפקד חיל האוויר הרצל בודינגר להפסיק את תפקידו של אליאסף ובעקבות כך פרש משירות הקבע,[2] עמירם אליאסף החליט להשתחרר למרות הצעות שקיבל ממפקד חיל האוויר לתפקידים בכירים אחרים בחיל האוויר.

לאחר שחרורו כיהן כחבר מועצת כפר שמריהו וכדירקטור בחברת תאת טכנולוגיות. כמו כן עבד בחטיבת המלטים של התעשייה האווירית לישראל. ב-2003 היה ראש מטה הבחירות של ישראל זינגר בניסיונו להיבחר לראש עיריית רמת גן.

עמירם אליאסף בעל תואר ראשון בהיסטוריה ופסיכולוגיה מאוניברסיטת בר-אילן ותואר שני במינהל ציבורי מאוניברסיטת הרווארד הוא בוגר תוכנית העמיתים של קרן וקסנר.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ פוסט בפייסבוק
  2. ^ עמרי אסנהיים, ידידותי למשתבש, באתר nrg‏, 13 בינואר 2006


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0