סמינר הרב מאיר
סמינר בית יעקב לבנות ע"ש הרב וולף, זיכרון צבי בהנהלת הרב מאיר (מכונה "סמינר הרב מאיר", או בקצרה "מאיר") הוא סמינר לבנות חרדיות, הכולל בית ספר תיכון וסמינר ללימודי הוראה ומקצועות נוספים בעיר בני ברק ובמודיעין עילית.
היסטוריה
בשנות ה-50 הוקם בבני ברק סמינר הרב וולף על ידי הרב יוסף אברהם וולף, בעידודו של החזון איש, על מנת לתת מענה לבנות שרצו חינוך חרדי.
בשנות ה-90, בעקבות גידול האוכלוסייה החרדית בבני ברק, החל גידול במספר הנרשמות לסמינר – שהיה היחיד באותה העת – דבר שייצר עומס רב. על פי הוראתו של רבי ניסים קרליץ ובעידודו של הרב שך הוקם סמינר נוסף "סמינר הרב מאיר" הנושא אף הוא את השם הרשמי "סמינר בית יעקב לבנות ע"ש הרב וולף". על אף שמו הוא מנוהל עצמאית. סמינר נוסף שהוקם באותה התקופה הוא סמינר הרב כהנא.
מייסד ומנהל הסמינר היה הרב שמואל מאיר (נפטר בט' ניסן תשפ"ד[1]), שעמד בראש הסמינר מיום היווסדו ועד לשנת 2014.
מנהלת הסמינר כיום היא הרבנית דינר (אלמנתם של הרב משה גפן מראשי ישיבת כנסת יצחק חדרה והרב שמואל יעקב בורנשטיין ראש ישיבת קרית מלך).
סערת המינויים
בשנת 2014 קיבל הרב מאיר התקף לב, וזמנית נמנע ממנו ניהול המוסד. בעקבות כך הוחלט למנות לניהול הסמינר את הגברת רחל בורנשטיין (כיום דינר), אלמנתו של הרב משה גפן ושל הרב שמואל יעקב בורנשטיין בזיווג שני. על מנת למנוע מינוי זה, מינה הרב מאיר את חנה אריאל, בתו של רבי שלום שבדרון לסגנית מנהלת. מינוי זה גרם לסערה ומחלקות בין הפלג הירושלמי לבין אנשי דגל התורה, עקב כך שאריאל מזוהה עם הפלג הירושלמי. בתוך כך נשלחה הודעה מטעמו של הרב מאיר על רצונו לצאת לפנסיה, אך במכתב נוסף ששלח לעירייה חזר בו והבהיר כי המכתב הקודם נשלח בעקבות הטעייה[2].
לאחר המינוי של אריאל הוציאה עיריית בני ברק הודעה רשמית שמינוי זה אין לו תוקף[3], ותחת זאת אישרה, בהוראתו של הרב שטינמן, את מינויה של רחל בורנשטיין למנהלת[4]. תומכי הרב מאיר מהפלג הירושלמי הפגינו בסמוך לביתה של בורנשטיין במחאה על המינוי[5].
בתגובה למנוי העירייה, ובעקבות ניסיונות שונים למנוע מהרב מאיר את הכניסה לסמינר, הוציא הרב מאיר הודעה מטעמו, על ידי משרד עורכי דין, לפיו הסמכות למנויי תפקידים בסמינר היא אך ורק למנהל המוסד הרב מאיר, ולא לגורמים אחרים[6]. בעיתון הפלס המזוהה עם הפלג הירושלמי הובאו מכתביהם של רבנים שונים, שמחו על העוול והמחטף שנעשה.
בסמינר מתחנכות מעל 1000 בנות המשתייכות בעיקר לזרם הליטאי או הספרדי תורני.
מבנה הסמינר
ארבעה השנתונים הראשונים בסמינר – כיתות א' עד ד', מיועדים לתלמידות בגילאי התיכון. שני השנתונים הבאים, ה' ו', מיועדים ללימודי הוראה, גננות, תכנות ולימודים נוספים.
בסמינר נהוגה תלבושת אחידה, וכן תקנון צניעות שבעיקרו מושתת על תקנון בית הדין 'משמר התורה'. התקנון כולל בין היתר את אורך החצאית והחולצה, וכן את סוגי התכשיטים והאיפור המותרים. תקנון זה תקף למשך כל שעות היום, גם בעת שהתלמידות שוהות מחוץ לכותלי הסמינר.
קישורים חיצוניים
- ישראל כהן, כתבות על סמינר הרב מאיר, באתר כיכר השבת
הערות שוליים
- ^ משה ויסברג, מנהל הסמינר הידוע נפטר
- ^ הרב מאיר הודיע: "בקשתי לפנסיה נכתבה בעקבות הטעייה", באתר כיכר השבת, 31 באוגוסט 2015
- ^ "העירייה מינתה את הרבנית בורנשטיין, מינוי אריאל לא חוקי", באתר כיכר השבת, 1 בספטמבר 2015
- ^ ישראל כהן, "העירייה מינתה את הרבנית בורנשטיין, מינוי אריאל לא חוקי", באתר כיכר השבת, 1 בספטמבר 2015
- ^ בני ברק: תומכי הרב שמואל מאיר הפגינו מול בית מחנכת, באתר כיכר השבת, 8 בספטמבר 2015
- ^ פרקליטי הרב מאיר: "התערבות פוליטית מסוכנת", באתר כיכר השבת, 1 בספטמבר 2015
סמינר הרב מאיר35170214Q115539040