סירוק

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סירוק
творожный сырок
Varskes surelis2.jpg

חטיף סירוק גם טבארוז'ני סירוקרוסית: творожный сырок), חטיף גבינת קווארק או חטיף גבינת טבורוג הוא סוג של מזון חלבי מתוק העשוי גבינת קווארק מזוגגת או לא מזוגגת עם או בלי מילוי.

מאפיינים

הם נוצרו במקור והיו נפוצים בכל מקום בברית המועצות. בימינו חטיפי הגבינה האלה פופולריים במדינות ברית המועצות לשעבר, כמו המדינות הבלטיות, רוסיה ואוקראינה, כמו גם בחלק ממדינות החסות הסובייטיות לשעבר, כמו הונגריה (בשם: túró rudi), פולין, רומניה ומונגוליה.

ייצור

החלק העיקרי של חטיף קינוח יבש זה עשוי מגבינת קווארק, שמערבבים עם סוכר, ממתיקים או מרכיבים אחרים וטוחנים לעיסה הומוגנית שנדחסת לצורה הרצויה וממולאת בריבה או מילויים אחרים. הציפויים שנוצרו לאחר מכן עוברו דרך מה שנקרא 'מפל זיגוג' שמצפה אותם בשוקולד או סוג אחר של זיגוג. לבסוף, מקררים את חטיפי המעין גלידה במנהרת קירור ואורזים אותם.[1]

היסטוריה

חטיף קרם לאטבי מודרני עם זיגוג קיווי ומילוי תותים

הייצור ההמוני של החטיפים החל בשנות החמישים בברית המועצות והם צברו פופולריות במהירות. בתחילה הוצעו עם מרכיבים פשוטים, כמו וניל, קקאו וצימוקים, אבל מאז שנות ה-90 החטיפי היבשים האלה הפכו מגוונים יותר ומכילים כיום גם מרכיבים כמו פירורי עוגיות, משמש, ריבת תות וחלב מרוכז.[2]

בשנת 2012, חטיף ה-Kārums נבחר למוצר האהוב על ידי הצרכנים הלטבים, וקיבל 20% מהקולות.[3]

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סירוק בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Cornall, Jim (19 באוקטובר 2018). "Glazed curd cheese bars – ripe for expansion?". Dairy Reporter. נבדק ב-24 בינואר 2022. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ Drey, Victoria (19 באוקטובר 2018). "Glazed cottage cheese bars: The most popular Soviet dairy sweet made at home (RECIPE)". Russia Beyond. נבדק ב-24 בינואר 2022. {{cite web}}: (עזרה)
  3. ^ "Latvian buyers' favourite product – curd snack Kārums". Baltic News Network. 13 במאי 2020. נבדק ב-14 ביוני 2014. {{cite web}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0