סיידיה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סיידיה
صيادية

סַיַידִיֶהערבית: صيادية) היא מנת "דג ואורז" מתובל מהמטבח הלבנוני.

מאפיינים

המנה עשויה עם כמון ותבלינים אחרים, כמו גם בצל מטוגן. תערובת התבלינים הזו נקראת בערבית בהרט והכנתה משתנה מטבח לטבח, אך עשויה לכלול קימל, קינמון, כמון וכוסברה.[1] [2] מבחינה היסטורית זו הייתה ארוחת דייגים שנמצאה לאורך החוף הלבנוני, אך כיום ניתן למצוא את המנה ברחבי המזרח התיכון.[3]

הכנה

קיימות מספר גרסאות של הארוחה, אך רוב הגרסאות כוללות רוטב שהוכן עם בצל מטוגן. בהתאם למידת הקירמול הרוטב יכול לנוע בין חום בהיר לשחור עמוק עם טעם חזק וחריף. האורז נצבע לרוב על ידי בישולו עם הבצל המקורמל. ניתן להכין את המנה עם מגוון דגים, אך בדרך כלל דגים לבנים מוצקים, כמו חמור הים או בקלה[4] מועדפים. משתמשים בדגים שלמים, וראש הדג ועצמות הדג משמשים לעיתים קרובות להכנת ציר ולהוספת טעם לאורז ולרוטב. המנה מעוטרת בשקדים פרוסים וצנוברים קלויים, כמו גם בבצל מטוגן.[5]

לקריאה נוספת

הערות שוליים

  1. ^ "Sayadieh". 12 בנובמבר 2018. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ "Barramundi, cumin and coriander sayadieh". 25 במאי 2017. {{cite web}}: (עזרה)
  3. ^ Gorsky, Fatih. An Edible Mosaic: Middle Eastern Fare with Extraordinary Flare. Tuttle.
  4. ^ Amari, Suad. Cooking the Lebanese Way. Lerner Publications Company.
  5. ^ Saleh, Nada. New Flavours of the Lebanese Table. Random House.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0