נקניק קיץ
נקניק קיץ (באנגלית: Summer sausage) הוא כינוי אמריקאי לנקניק שניתן לשמור ללא קירור עד לפתיחה. נקניק קיץ עשוי מבשר בקר, חזיר, או לפעמים בשר ציד (על פי רוב אייל).[1] נקניק הקיץ מותסס, וניתן לייבש או לעשן אותו בעוד מרכיבי השימור משתנים באופן משמעותי, כמעט תמיד משתמשים במלח בישול, התבלינים עשויים לכלול זרעי חרדל, פלפל שחור, שום או סוכר.[2][3] תסיסה של נקניק קיץ מורידה את ה-pH כדי להאט את צמיחת החיידקים ולתת חיי מדף ארוכים יותר, מה שגורם לטעם חריף. נקניקי קיץ נכללים לעיתים קרובות בסלסילות מתנות הנמכרות על ידי קמעונאים אמריקאים מקוונים והזמנות בדואר.[4] חלק מהיצרנים מייצרים נקניק קיץ כבר למעלה מ-100 שנה.[5]
היסטורית, נקניק קיץ קדם לקירור והתייחס לבשרים שניתן לצרוך "בחודשי הקיץ" כאשר טמפרטורות גבוהות יגרמו לקלקול של בשרים טריים. מסיבה זו, הם הפכו למתנות פופולריות, במיוחד בקהילות מתיישבים גרמניים-אמריקאים.
לקריאה נוספת
ראו גם
הערות שוליים
- ^ Venison Cookery. London: The Quarto Group. 1997. p. 113. ISBN 9781616739027.
- ^ Dennis Buege; Robert Gene Cassens; University of Wisconsin—Extension. Cooperative Extension Programs (1980). Manufacturing summer sausage. University of Wisconsin—Extension. נבדק ב-20 בינואר 2013.
{{cite book}}
: (עזרה) - ^ Daniel Francis Wessley (1960). The role of microorganisms in the manufacture of summer sausage. University of Wisconsin—Madison. נבדק ב-20 בינואר 2013.
{{cite book}}
: (עזרה) - ^ Lalomia, Felicia; Baker, Nashia (8 באוגוסט 2023). "The 15 Best Meat And Cheese Gift Baskets For Your Charcuterie-Loving Friend: They'll hardly "brie-lieve" it!". Delish. נבדק ב-16 בספטמבר 2023.
{{cite news}}
: (עזרה) - ^ "Foods for the Motorboatman". MotorBoating. ביוני 1917. p. 34. נבדק ב-17 בספטמבר 2023.
{{cite news}}
: (עזרה)
38754527נקניק קיץ