נקניק קיץ

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נקניק קיץ
Summer sausage
Tapas de salchichon.jpg
נקניק קיץ גדול יותר

נקניק קיץאנגלית: Summer sausage) הוא כינוי אמריקאי לנקניק שניתן לשמור ללא קירור עד לפתיחה. נקניק קיץ עשוי מבשר בקר, חזיר, או לפעמים בשר ציד (על פי רוב אייל).[1] נקניק הקיץ מותסס, וניתן לייבש או לעשן אותו בעוד מרכיבי השימור משתנים באופן משמעותי, כמעט תמיד משתמשים במלח בישול, התבלינים עשויים לכלול זרעי חרדל, פלפל שחור, שום או סוכר.[2][3] תסיסה של נקניק קיץ מורידה את ה-pH כדי להאט את צמיחת החיידקים ולתת חיי מדף ארוכים יותר, מה שגורם לטעם חריף. נקניקי קיץ נכללים לעיתים קרובות בסלסילות מתנות הנמכרות על ידי קמעונאים אמריקאים מקוונים והזמנות בדואר.[4] חלק מהיצרנים מייצרים נקניק קיץ כבר למעלה מ-100 שנה.[5]

היסטורית, נקניק קיץ קדם לקירור והתייחס לבשרים שניתן לצרוך "בחודשי הקיץ" כאשר טמפרטורות גבוהות יגרמו לקלקול של בשרים טריים. מסיבה זו, הם הפכו למתנות פופולריות, במיוחד בקהילות מתיישבים גרמניים-אמריקאים.

לקריאה נוספת

ראו גם

הערות שוליים

  1. ^ Venison Cookery. London: The Quarto Group. 1997. p. 113. ISBN 9781616739027.
  2. ^ Dennis Buege; Robert Gene Cassens; University of Wisconsin—Extension. Cooperative Extension Programs (1980). Manufacturing summer sausage. University of Wisconsin—Extension. נבדק ב-20 בינואר 2013. {{cite book}}: (עזרה)
  3. ^ Daniel Francis Wessley (1960). The role of microorganisms in the manufacture of summer sausage. University of Wisconsin—Madison. נבדק ב-20 בינואר 2013. {{cite book}}: (עזרה)
  4. ^ Lalomia, Felicia; Baker, Nashia (8 באוגוסט 2023). "The 15 Best Meat And Cheese Gift Baskets For Your Charcuterie-Loving Friend: They'll hardly "brie-lieve" it!". Delish. נבדק ב-16 בספטמבר 2023. {{cite news}}: (עזרה)
  5. ^ "Foods for the Motorboatman". MotorBoating. ביוני 1917. p. 34. נבדק ב-17 בספטמבר 2023. {{cite news}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0