נעם ברקן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

נעם ברקן (נולדה ב-28 בפברואר 1977) היא עיתונאית ומרצה ישראלית. עובדת כעיתונאית בעיתון ידיעות אחרונות בסיקור תחומי פלילים, משפט וחברה, אירועי קיצון, טראומות, אסונות ומשברים. עיקר עבודתה עוסקת בהעלאת מודעות לתופעת האלימות במשפחה, רצח נשים וקידום זכויות נפגעי ונפגעות אלימות.

ביוגרפיה

ברקן נולדה בחיפה בשנת 1977. למדה בתיכון אליאנס ושירתה בצבא. סיימה תואר ראשון משולב במדעי המדינה באוניברסיטת תל אביב ובבית בספר כותרת לעיתונאות ותקשורת. נשואה ואם לשלושה בנים. מתנדבת במד"א כחובשת.

ברקן מרצה במחלקה לתקשורת בבית הספר למדעי החברה והרוח של המכללה האקדמית כנרת.[1]

בינואר 2023 הוענק לברקן אות המאבק באלימות לשנת 2023 מטעם איגוד מרכזי הסיוע לנפגעי ונפגעות תקיפה.

קריירה עיתונאית

בשנת 1999 עשתה התמחות כעורכת משנה של תוכנית הבוקר בוקר טוב ישראל בהגשת מיכה פרידמן. בשנת 2005 החלה לכתוב במקומונים "כל העמק והגליל" וידיעות חיפה (ידיעות תקשורת). בשנת 2006 החלה לכתוב בעיתון מעריב בתחום הפלילים ובתחום המוניציפלי של אזור המרכז. בשנת 2008 הצטרפה לידיעות אחרונות ככתבת בריאות בדסק החדשות ולאחר מכן הייתה כתבת הרווחה של העיתון. בשנים האחרונות ברקן כותבת בעיקר במוספי העיתון "שבעה ימים", "המוסף לשבת" ו-"24 שעות".

באפריל 2023 מונתה ברקן לכתבת לעינייני הצפון של רשת 13.[2]

סיקור עיתונאי

כתבותיה עוסקות ברווחה, אוכלוסיות מוחלשות, אלימות במשפחה והעלאת מודעות לתקיפות, פלילים, משפט ואירועי קיצון. בשנת 2006, בהיותה עיתונאית במעריב סיקרה את מלחמת לבנון השנייה, ובשנת 2009 סיקרה מטעם ידיעות את מבצע עופרת יצוקה.

בשנת 2010 נשלחה על ידי ידיעות אחרונות לסקר את רעידת האדמה בהאיטי. בין היתר ליוותה את פעילותה של משלחת צה"ל בהקמת בית חולים שדה והתלוותה למשימות החילוץ של יחידת חילוץ והצלה של פיקוד העורף.[3]

בשנת 2014 במהלך מבצע צוק איתן, סיקרה את מאבק משפחת אורון שאול שנעדר מאז.[4]

בשנת 2015 נשלחה מטעם העיתון לסקר את רעידת האדמה בנפאל. בין היתר התלוותה למשלחת הישראלית שחיפשה אחר הישראלים הנעדרים ומנותקי הקשר של פיקוד העורף וסיפרה את סיפוריהם של תושבי הכפרים שניזוקו.[5]

בהמשך תחקיר על רפי יעקובי, הפסיכולוג ששידל מטופלות לפלילים – במסגרת התחקיר הגיעה לקליניקה של יעקובי עם מצלמה נסתרת ותיעדה את האופן שבו הוא מטפל. לאחר התחקיר הוגשה תלונה למשרד הבריאות, ולאחר מספר דיונים בבית הדין המשמעתי רישיונו כפסיכולוג נשלל.


לאחר ההרשעתו של רומן זדורוב בבית המשפט העליון התעמקה ברקן בפרשת הרצח של הילדה תאיר ראדה ופרסמה כתבות ותחקירים בנושא. ברקן חשפה כי הטלפון של תאיר ראדה נעלם ולאחר פרסום הכתבה הוא נמצא.[6]

בתחקיר בן שלושה חלקים חשפה ברקן סכנות האורבות לילדים ברשת. שבועיים של שיטוט בזהות בדויה של ילדה בת 12 חשפה בכתבה עולם מזעזע שמתקיים במקביל למציאות היומיומית.

בינואר 2020 חשפה את "תמלילי החקירה הגנוזים של אייל גולן" – 12 שעות חקירה שמעולם לא נחשפו של הזמר אייל גולן בחקירתו במשטרה.[7]


מבחר כתבות נוספות

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0